SV De Rijp neemt lastige hindernis

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp neemt lastige hindernis

Na de uitglijder tegen Egmondia van twee weken geleden (3-1 verlies) heeft SV De Rijp de draad weer opgepakt. Alcmaria Victrix werd nipt verslagen: 2-1. En dat terwijl Egmondia, concurrent voor de derde plaats die waarschijnlijk een ticket oplevert voor de nacompetitie, punten verspeelde bij Koedijk (1-1). Daardoor is de marge met de nummer vier in elk geval drie punten. Het zou lekker zijn als de tuchtcommissie van de KNVB deze week eens uitspraak doet over de gestaakte wedstrijd tegen Koedijk van 24 januari, die bij een 2-1 stand in de 97ste minuut werd gestaakt. Als de rechtsprekers van de bond de Walvisvaarders dan als winnaar uitroepen, komen er nog eens drie punten bij.

Een zege op Alcmaria was ook noodzakelijk om in het kielzog te blijven van koploper Dynamo SC en nummer twee Zeevogels die nu nog respectievelijk zeven en zes punten voor liggen. Het schouwspel op ons sportpark was aanvankelijk net zo slecht als het weer. De Rijp domineerde in de eerste helft, maar Alcmaria kreeg de meeste kansen. Doelman Jos Timmer greep een paar keer uitstekend in, onder andere in een één-tegen-één-situatie. Het was toch De Rijp die op voorsprong kwam. Tim Deitmers, die vanwege de knieblessure van Menno Meijland op tien speelde, zette op het middenveld een combinatie op met zijn broer Mike en Ricardo Stam, en uiteindelijk rondde hij zelf in de korte hoek prima af.

Lang kon SV De Rijp niet genieten van die voorsprong. Enkele minuten later stoomde de goede linksbuiten van Alcmaria zo vrij als een vogeltje op richting doel en ook hij faalde niet (1-1). SV De Rijp leek een moeilijke middag tegemoet te gaan. Maar in de tweede helft ebde de weerstand van Alcmaria langzaam weg. De Rijpers wonnen meer duels en profiteerden van de ontstane ruimte in de defensie van de Alkmaarse ploeg die voor rust nog zo gesloten was. Met het inbrengen van Roy de Beus kwam er ook meer stootkracht. Hij verzond na ruim een uur een pass op Ricardo die in het zestienmetergebied ten val werd gebracht. Zijn tegenstander kwam er goed af met een gele kaart.

Toen ontstond er een merkwaardig moment, want niemand van SV De Rijp wilde of durfde de penalty te nemen. Wesley Rollman, de vaste nemer, had de laatste gemist, Michel Keetman in een eerder stadium. Ricardo gaf ook niet thuis. Uiteindelijk nam Roy zelf maar achter de bal plaats. Hij heeft een geweldig schot in de benen, dus vanaf de bank geen protesten. Maar zo koud nog in het veld, was het geen gelukkige keuze. Zijn inzet werd ook gestopt door de goede doelman van Alcmaria.

Acht minuten later kwam alles nog goed. Ricardo soleerde het strafschopgebied binnen, passeerde alles en iedereen en gunde de treffer aan Tim. Alcmaria meende bij de balaanname van Ricardo buitenspel te hebben geconstateerd, maar de arbiter was in dat stadium allang op eigen kompas gaan fluiten. Ricardo maakte met zijn actie het verschil. Treurig dat hij vervolgens totaal onnodig wegens praten in de slotfase twee keer geel kreeg (dus rood) en daardoor tegen Bergen en SV Graftdijk weer is geschorst. Met tien man sleepte De Rijp nog wel de drie punten binnen.

Erik Oudshoorn.

2018-12-07T18:37:00+00:00zondag 14 februari 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|