De C1 en de onnodige nederlaag

//De C1 en de onnodige nederlaag

Purmersteijn  C2  – SV De Rijp C1   4-3

Maurice zei het in de kleedkamer nog. Weer een finale, weer een belangrijke pot!
Maar om eerlijk te zijn, zijn alle wedstrijden in deze competitie finales waarbij iedereen van iedereen kan winnen.  Omdat we vorige week een dramatische eerste 20 minuten beleefden werd de nadruk gelegd op een alerte start van de wedstrijd. Er meteen staan na de aftrap en meteen vol gas.

Dat lukte deze keer aardig. Het was een gelijk opgaande strijd met twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Er werd op het knollenveld van Purmersteijn hard gewerkt door beide teams en het was wachten op een eerste doelpunt. Na 14 minuten mocht Youri, terug op zijn vertrouwde backpositie, halverwege de helft van P’steijn een vrije bal nemen. Hij legde hem strak in de voeten van Milan, die collega spits Robbert uitstekend bediende en hem vrijspeelde in de 16. Zo’n kans met je Robbert niet geven en hij zette de 0-1 dan ook feilloos op het scorebord.

Maar het bleef een open wedstrijd die beide kanten op kon gaan. Bij een corner kreeg onze verdediging de bal niet lekker weg en viel hij panklaar voor de voeten van de gretige P’steijnse spits. Ook hij faalde niet en drukte af voor de 1-1. Het leek dat de rust zou worden gehaald met deze stand maar Ole en Vaal hadden vlak voor rust nog een verrassing in petto. Vaal was net ingevallen en omzeilde de buitenspel handig na een vrije bal van Ole. Hij passeerde de ver uitgekomen doelman en de bal rolde tergend langzaam richting het doel. De twee verdedigers probeerden de bal nog in te halen maar Vaals inzet was genoeg voor de 1-2 in de 33ste minuut. Dat was dan ook de ruststand.

We begrepen in de rust dat we in de tweede helft een furieus P’steijn konden verwachten en dat zij zich nog lang niet gewonnen zouden geven. Het zou nog een lange tweede helft worden. Er ontspon zich weer een ware thriller met veel doelpunten, veel emotie en tomeloze inzet van beide teams. Helaas scoorden P’steijn te vroeg de gelijkmaker en dat gaf hen zo’n enorme boost dat ze na de gelijkmaker nog twee scoorden.  En zo stond het 8 minuten voor tijd ineens 4-2 voor onze tegenstander. Aan de gelijkmaker zat een zweem van buitenspel waar Klaas dan ook voor vlagde. De scheidsrechter liet zich niet vermurwen en keurde de goed afgemaakte treffer goed. Daarna had Reece pech met het veld want het schot uit de tweede lijn leek een prooi voor hem te worden. De bal stuitte echter net voordat hij zijn handschoen er tegen kon zetten, door het veld omhoog en ging binnenkant paal tegen de touwen. De 4-2 van P’Steijn was, eerlijk is eerlijk, een prachtige aanval over rechts waarbij de spits bij de tweede paal de strakke voorzet snoeihard in het doel liep.

En ja, veerkracht hebben onze mannen en dame, dat hebben ze al een aantal keren aangetoond maar met 7 minuten te gaan en een achterstand van twee zou het niet makkelijk worden. Maar zie, never give up ! Robbert nam een vrije bal zoals Hoesen tegen Ajax en het was weer 4-3.  Zouden we dat kunstje dan weer flikken? Helaas speelde P’steijn de wedstrijd beter uit dan SVA deed. De klok tikte tegen ons weg en de bal werd regelmatig richting de nabij gelegen Praxis geschoten. Met alle wil van de wereld probeerden de C1 het huzarenstukje van vorige week te herhalen maar deze keer zat het er net niet in. Na het fluitsignaal liepen de gemoederen nog even flink op en werd er nog wat verhaal gehaald bij de scheidsrechter. Het mocht allemaal niet meer baten en de eerste, onnodige, nederlaag in deze competitie was een feit. Jammer maar helaas. Nu even een uitstapje naar de beker! Een ronde verder zou mooi zijn!

2018-12-07T18:36:59+00:00maandag 15 februari 2016|Wedstrijdverslagen|