B1 zaterdag bekert door na krappe maar dik verdiende overwinning.

//B1 zaterdag bekert door na krappe maar dik verdiende overwinning.

HBC B2 – SV De Rijp B1 0-1 (0-0) beker
Zaterdag 20-2-2016 is het weer eens een bekerdag. Na de uitstekende overwinning in de competitie van vorig week kon De Rijp met vertrouwen afreizen naar deze onbekende tegenstander uit Heemstede. Rood wit wederom tegen oranje zwart, want de clubkleuren identiek aan de vorige bekertegenstander Volendam. Vandaag zonder Kick en Rens. Thom en Mick zijn de vervangers. Ruim op tijd kwamen we aan op het sportcomplex. Daar stelde de trouwe supportersschare vast dat de koffie prima te drinken was. Tot zover de voorbeschouwing. Nu de wedstrijd.
De tegenstander trapte af met windje mee. De Rijp had wat moeite om in het spel te komen en was steeds een stapje te laat bij de bal. Zeker ook de verdienste van het felle begin van de tegenstander. Kwart over elf beginnen is ook erg vroeg voor onze mannen. Gelukkig wist Thom de aanvallende aspiraties van zijn directe tegenstander prima te neutraliseren. Op rechts was Luc heer en meester over zijn snelle en balvaardige tegenstander. Geleidelijk draaide De Rijp warm en kwam het team beter in het spel. Goed doorgaan van Sam na een bijna mislukte dieptepass betekende de eerste kans. Helaas voor ons werd zijn schot tussen de palen uitstekend gestopt door de HBC keeper. Daarop nam De Rijp de wedstrijd volledig in handen. Kans op kans volgde. Maar de steek- en eindpass was soms net te scherp of er zat nog een verdedigend been tussen, of de precisie in de afronding ontbrak. Alleen daarom werd de rust niet met een 0-4 maar met de brilstand bereikt.
De tweede helft had De Rijp de wind in de rug. Dat was duidelijk wennen. De lange bal werd iets te vaak gehanteerd en die belandde steevast over de achterlijn of in de handen van de HBC keeper. De thuisploeg kwam er steeds vaker brutaal uit. Dankzij de uitstekende verdediging van Luc, Menno, Nick, Beau en Thom en een prachtige redding van keeper Leon bleef het 0-0. Nou moet u niet denken dat De Rijp geen kansen meer creëerde. Jochem, Benk, Mick, Matthijs, Stan, Mick, Sam en Jip werkten keihard en vonden regelmatig een gaatje in de HBC verdediging, maar het zat in de afronding gewoon even niet mee maar tegen. Totdat de concentratie bij de tegenstander even weg was. De goed leidende scheidsrechter besloot het spel niet stil te leggen toen na een duel een HBC speler met pijn op het kunstgras bleef liggen. Matthijs mocht en ging door en leverde in bij Stan. Onze spelmaker vond het gaatje op rechts en legde de bal panklaar voor Sam. Met een verwoestende uithaal liet onze rechtsbuiten de keeper kansloos, BWAMMM, 0-1. doelpunt

Dat was keurig op tijd, want we waren inmiddels in de slotfase beland. De tegenstander was door het tegendoelpunt, maar vooral door het voorval daaraan voorafgaand, van de leg. Natrappen op de uitstekend spelende Beau ‘The Lion King’ werd terecht met rood bestraft en na commentaar was er ook nog een gele kaart en tijdelijke uitsluiting (Dat betekende in deze fase ook einde wedstrijd). En toen de HBC speler met blessure ook naar de kant moest waren er nog maar acht tegenstanders over. De Rijp bleef rustig en geconcentreerd en speelde de laatste minuten van de wedstrijd vakkundig uit.
Een verdiende overwinning. Gelukkig voor het wedstrijdprogramma en de blaas van menig toeschouwer hoefden er geen penalty’s genomen te worden (we zitten tenslotte in de knock out fase, dus er moet een winnaar uit de bus komen). En natuurlijk heel veel dank aan de uitstekende stand in’s Thom en Mick. Toppers! Groetjes uit Graft.

2018-12-07T18:36:59+00:00zondag 21 februari 2016|Wedstrijdverslagen|