De C1 bekert simpel verder!

//De C1 bekert simpel verder!

SV De Rijp C1 – Castricum C2

Een ronde verder zou mooi zijn! Daar sloot ik vorige week mee af. Afgelopen zaterdag kreeg het bekeravontuur van de C1 eindelijk vervolg. Tijdens de rechtstreekse televisie uitzending in augustus, vandaar dat jullie het waarschijnlijk gemist hebben, was Castricum C2 uit de koker tevoorschijn gekomen. De VVSB uit onze bekercompetitie en dus tot een mogelijke stunt in staat! De wedstrijdbespreking was zeer kort: Niet onderschatten en lekker voetballen!

Aanvoerder Reece koos bewust de eerste helft storm tegen, zodat we de tweede helft met de polderwind in de rug mochten spelen.De eerste helft viel niet mee. Of het nou aan de wind lag, of het nou aan de toch aanwezige onderschatting lag of dat het aan de tegenstander lag, het viel niet mee. Het leek even of alle trainingen van de donderdag vergeten waren en we niet meer wisten hoe we met kort combinatie spel onze tegenstander moesten stukspelen. Tegen de wind in werd de lange bal gehanteerd, een kansloze missie tegen de dapper strijdende spelertjes uit Castricum. Zelfs een strafschop werd niet benut en op deze manier gaven we Castricum nog steeds het idee dat er iets te halen viel. Uiteindelijk kwamen we vlak voor rust toch op voorsprong. Bas van Tiel, we kunnen weer een speler aan de scoringslijst toevoegen, rondde een eindelijk soepel lopende aanval snoeihard af en zette de verdiende voorsprong en tevens ruststand op het scorebord:   1- 0.

In de rust herinnerde trainer van Dienst zijn spelers nog even rustig aan de ingeslepen combinaties, aan de niet mis te verstane capaciteiten van verschillende spelers/speelster en aan het vloeiend tikkie-takkie voetbal van al die trainingen. Nu was de tijd om dat aan de meegekomen (groot)ouders en supporters te etaleren. Nou dat bleek niet tegen dovenmansoren gezegd. De C1 wervelde in de tweede helft over Castricum heen en deed de moeizame eerste helft geheel vergeten. Na twee minuten wipte Robbert een rebound subtiel over de keeper die het schot van Bart niet klemvast kreeg; 2-0. Doelpunt drie noemen we de ’Bevrijding’. Milan kreeg van collega spits Robbert een lekker leggie en legde vervolgens veel gram in het schot wat snoeihard tegen de touwen vloog: YES, daar was ie weer en met gebalde vuist vierde Milan even zijn eigen feestje: 3-0. Nu was het hek van de dam. Milan bereidde de volgende twee doelpunten voor en bediende achtereenvolgens Bart en Robbert die een minuut na elkaar de 4-0 en 5-0 scoorden. De strijd was wel gestreden en het was nu afwachten hoe hoog de score zou uitvallen. Nicole pikte uit een strakke corner van Bas een lekkere kop goal mee: 6-0 . Misschien goed om ook hier nog een keer te vermelden, Nicole, dat je een geweldige voetbalster bent. Nou stoppen met die twijfel en niet meer zeggen dat het “niet zo goed ging” We zijn super blij met je!
Goed, na deze verdiende veer terug na het scorebord. Tom mocht, niet geheel okselfris na een heftig griepje, toch nog even invallen op de spitspositie. Mister Allround voldeed met de twee volgende doelpunten aan de verwachtingen. De 7-0 gleed hij met een sliding het doel in. De 8-0 was een bekroning van een schitterende pass van “B10t” en Tom had gezien dat de keeper van C’cum te ver voor zijn doel stond en curvde de bal ineen keer achter de verslagen doelman. Tenslotte kregen we ook nog hulp van een verdediger die de 9-0 achter zijn eigen keeper joeg.

Het was een heerlijke tweede helft. Die zullen we nog vaker nodig hebben in de spannende competitie en in het vervolg van ons bekeravontuur

2018-12-07T18:36:58+00:00zondag 21 februari 2016|Wedstrijdverslagen|