D2 verspeelt kans op goede klassering…..

//D2 verspeelt kans op goede klassering…..

logo FC Purmerend          icon

FC Purmerend D3 – SV De Rijp D2:    3 – 0

“Of de blaadjes komen aan de bomen, of het gebrek aan een echte winter, de V-11 motor van de D2 kwam maar niet op toeren…”aldus de Kootz.

We vertrokken op tijd vanaf P2, ware het niet dat onze nummer 10 in een andere tijdzone was beland, en de wintertijd een andere dimensie gaf…….

Aan de start met een lekker zonnetje en nagenoeg geen wind. Dan zou je een prima “pot” verwachten van Rijper zijde……met een hoog tempo…dat viel tegen. Met een aanvallende start opstelling, Tom op doel, achter Tom Bierens, Zilt en Thijs. Midden; Wessel, Jens en David, Voor; Donny, Sam , Bram en Jauke.

In het souffleurshok; Rick en Xander en Job.

Genoeg vuurkracht om een overwinning af te dwingen…..naar wij dachten….. kansen waren er wel; Jauke, Donny en Bram kwamen nog in de beste positie om de score te openen. De corners waren minder gevaarlijk dan in voorgaande partijen. De purmerenders hielden het achterin goed dicht en naar mate de eerste helft vorderde zag men dat unzere manschaft het steeds moeilijker kreeg……. Na de pauze; met nogmaals de zelfde “software” aangegeven om 2 levels hoger te gaan spelen……..Maar de fcp hield stand, ondanks de druk naar voren; Donny, Bram ,Jauke, Jens en David kwamen in scoringspositie, maar de O ( nul) bleef staan op het scoreboard ( scorebord ..? )Ondanks wissels, om een doorbraak te forceren, kwamen wij niet tot het gewenste resultaat.

En dan treed een oude voetbalwet in werking; “als jij ze niet maakt…..dan doen die are ut wel…..De snelle rechts buiten van fcp, liet onze defensie tot 2x toe de achterkant van zijn shirt zijn en ging er als een “speer van door ”. ( 2-0 ) een overtreding net buiten onze “16 “  werd beloond met een vrij trap voor fcp en verdween tussen de hand van Tom en de lat in ons net…..

Door dit resultaat is de kans om 1ste te worden nagenoeg nihil. Bij winst was de spanning volledig terug. “En dat had ik graag mee willen maken “aldus de Kootz. Die met deze uitslag  “lelijk” onderuit ging………..

Verslag D2

2018-12-07T18:36:55+00:00zondag 6 maart 2016|Wedstrijdverslagen|