Nieuw item op website SV De Rijp: Arbitrage-info

/, Jeugd/Nieuw item op website SV De Rijp: Arbitrage-info

Sinds 1 januari 2011 is ARAG official partner van de KNVB scheidsrechters betaald voetbal. Samen met de KNVB wil ARAG werken aan het bevorderen van ‘Fair Play’ in het voetbal. Daarbij richten beide partijen zich niet alleen op het betaalde voetbal maar juist ook op het amateurvoetbal.

Samen zijn ze een actie gestart voor een professioneel scheidsrechterbeleid binnen amateurverenigingen. Hiermee worden amateurclubs uitgedaagd om actief aan de slag te gaan met het scheidsrechterbeleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van spelers binnen het amateurvoetbal.

De scheidsrechterscommissie van SV De Rijp is hier actief mee bezig zodanig dat wij nu ook aan alle randvoorwaarden voldoen die hieraan gesteld worden. Als beloning voor een goed arbitragebeleid zal SV De Rijp binnen enige tijd dit kwaliteitskeurmerk in ontvangst mogen nemen: Op dat moment zijn we dan ARAG-FairPlay gecertificeerd.

Eén van de gestelde eisen die hiermee samenhangt is ook dat er op onze site een apart hoofdstuk is aangemaakt waar alles op het gebied van scheidsrechterszaken en spelregels is te lezen.
Op onze site is nu dan ook onder het kopje ‘VERENIGING’ nu een hoofdstuk ‘ARBITRAGE’ opgenomen. Daar zijn alle zaken vermeld die niet alleen van belang zijn voor onze verenigingsscheidsrechters maar zeker ook voor alle overige leden van SV De Rijp.

Zo kun je daar over de volgende zaken informatie vinden:

• Nieuws m.b.t. scheidsrechters
  • Een overzicht van de scheidsrechter-aanstellingen bij de wedstrijden
  • Het arbitrageplan van SV de Rijp
  • Info met betrekking tot het fluiten van de E- en F-pupillen
  • Spelregelinformatie en alles wat daarmee samenhangt, zoals:
    • het officiële spelregelboek
    • uitleg van de spelregels in begrijpelijke taal
    • de spelregelwijzigingen voor aanvang van elk seizoen
    • de nieuwe interpretatie van buitenspel voor dit seizoen 2015-2016
    • tijdstraf-info
    • spelerspas-info
  • Informatie over het spelregelbewijs voor B-junioren
  • Een link naar de KNVB-site “SCHEIDS-ASSIST.NL”

U ziet het: belangrijke informatie voor iedereen dus. Schroom niet en neem kennis van deze info welke nu voor iedereen op een overzichtelijke wijze te vinden is.

We gaan nu in overleg met de KNVB om een datum te prikken waarop het ARAG-FairPlay Certificaat zal worden uitgereikt aan SV De Rijp. In principe zal deze uitgereikt gaan worden op ons sportcomplex door een betaald voetbal scheidsrechter.

We houden u op de hoogte!

Scheidsrechterscommissie SV De Rijp

Edwin Ferron