De C1 verspeelt kampioenskansen ( of toch nog niet ?)

//De C1 verspeelt kampioenskansen ( of toch nog niet ?)

Fortuna Wormerveer C2 – SV De Rijp C1 2-1

Op naar Wormerveer! Met de gevoelige nederlaag tegen Purmersteijn nog in het achterhoofd en de wedstrijd tegen IVV in het verschiet was de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer de ideale aangelegenheid om aan te haken bij de top. Dan moest er wel gewonnen worden. En tegen een tegenstander waar je thuis eenvoudig van gewonnen hebt, zou dat wel even een makkie worden.

Maar zie PSV, zie Ajax. Het ging niet alleen bij ons mis, zelfs bij de grote jongens gaat er wel eens wat mis. We kunnen natuurlijk proberen om de oorzaak en de schuld van deze nederlaag bij anderen te zoeken. Maar het veld was goed, er was sprake van prachtig voetbalweer, de bal (we hadden er wel een paar van nodig) was goed opgepompt, de kleedkamer was net verbouwd en de scheidsrechter deed het niet verkeerd. Nee, deze nederlaag hebben we gewoon aan ons zelf te wijten. We vergaten te doen waar we zo goed in zijn. Goed combinatievoetbal, de bal laag houden en snel rond laten gaan, goed gebruiken maken van de snelheid van de vleugels. En wat te denken van onze 2 doelpunt-garantie. Pas 1 keer dit seizoen hadden we maar 1x gescoord in een wedstrijd maar deze keer stokte de teller bij 1 (gescoord door Robbert). En ja, als de tegenstander er twee maakt, dan heb je te maken met een negatieve balans.
We hebben onnodig verloren en dat zou funest zijn voor onze kampioen en promotie aspiraties. Puntverlies zou de kans op promotie voorgoed teniet doen. Maar, maar, maar, later op de dag bleek dat in onze competitie werkelijk iedereen van iedereen kan winnen. IVV verloor van SVA en Krommenie won weer van Purmersteijn. Hierdoor zijn we nog steeds niet kansloos, maar zullen we ons wel moeten hervinden. En dat dan in een wedstrijd tegen IVV, vooraf de gedoodverfde favoriet in deze competitie.

Heren en dame, volgende week hebben we 150 % inzet nodig voor een 100 % resultaat. We rekenen op jullie eergevoel en wil om te winnen! Jullie zullen het nodig hebben ! Maar Maurice, Klaas, Abel en ik van het begeleidingsteam en alle (groot)ouders en andere supporters van de C1 weten dat jullie het kunnen. Nu moeten we het aanstaande zaterdag laten zien en zal alles samen moeten komen, waar we het afgelopen jaar met elkaar aan gewerkt hebben. We gaan ervoor en ik wens jullie ongelofelijk veel succes !

2018-12-07T18:36:52+00:00maandag 14 maart 2016|Wedstrijdverslagen|