//Lentekriebels, graspollen, toevalvoetbal, crash, hattrick en kleding kwijt. B1 zet zegereeks voort.

SC Vrone B1 – SV De Rijp B1 1-3 (0-1)
Zaterdag 12 maart 2016. De titel van dit verslag verklapt eigenlijk alles. Een echte lentezon bracht warmte na een periode van rust. Hoewel, die leuk lijkende skiroutes die sommige waaghalzen leuk vinden waren voor mij geen rustpunt maar eerder ‘als je dit overleeft is er hopelijk een beloning in de vorm van Heisse Choco mit Sahne in de berghut!’ Maar goed, geen sneeuw dus, maar lentezon en een frisse zuurstofbries. St. Pancras is de thuislocatie van SV Vrone. De kantine (uit 1920?) aan het begin van het terrein nodigde direct uit tot een bakkie op het terras. Lekker! En onze jongens mochten op het A-veld, bedekt met een mooie volle en bolle grasmat. Zonder de zieke Sam en met invaller Thom waren onze jongens klaar voor de wedstrijd. Wij, de trouwe schare supporters, namen plaats aan de eigen helft kant van de middenlijn.
Al snel bleek dat onze uitstekende teammanager en assistent scheidsrechter regelmatig in ons zicht geparkeerd stond. Huh? De Rijp was sterker maar speelde wat slordig, met veelvuldig verblijf op de helft van de tegenstander. En daar hoor je dan ook te staan als ‘grens’. Na de derde hoekschop hebben we Loek gevraagd om op te schuiven, want nu was het tijd om die halve goals om te zetten in een echte hele. Toen ook de vijfde hoekschop niet werd omgezet in een doelpunt (niks halve goal dus!) was het na een slimme en snelle inworp en een lepe steekpass dat onze spelverdeler en spits Stan de keeper van Vrone wist te verschalken.
De tweede helft werd er zo mogelijk nog onrustiger gespeeld. Het lukte beide teams nauwelijks de bal langer dan 3 passes in bezit te houden. En dan wordt kansen creëren natuurlijk best lastig. Toch was De Rijp steeds de bovenliggende partij. Vrone leek even gevaarlijk te worden omdat Matthijs de bal van zijn voet zag springen. Maar als een terriër ging hij achter de verloren bal aan en pakte hem met een uitstekende actie weer af om vervolgens een uitstekende pass vooruit op Jip te geven. Vanaf rechts kon Jip opstomen, zijn voorzet was perfect op maat op Stan die als een duveltje uit een doosje opdook voor de vijandelijke goal. Beheerst maakte Stan zijn tweede. Daarna was er sprake van een hele pijnlijke crash situatie. In een duel op snelheid probeerde Rens zijn tegenstander sneller af te zijn, maar de achterlijn was al bijna bereikt. Door de snelheid in het duel kon de Vrone speler niet meer op tijd uitwijken en hij klapte in volle vaart tegen het dicht op de achterlijn staande hekwerk met reclameborden. Na de eerste verzorging van de EHBO-dienst en later het ambulancepersoneel moest hij naar het ziekenhuis. Het leek erop dat hij zijn sleutelbeen had gebroken. Namens SV De Rijp heel veel sterkte met je herstel. Iedereen was hierdoor wat van slag. De thuisploeg wist op enig moment een gaatje in de Rijper defensie te vinden en maakte de aansluitingstreffer. Maar verder dan dat kwamen zij niet. Stan maakte in de slotminuten zijn en De Rijp’s derde en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Geen mooie wedstrijd, maar wel hard gewerkt door iedereen. De drie punten gingen mee naar De Rijp en de druk op koploper Kolping Boys (met twee punten meer en een wedstrijd meer gespeeld) blijft onveranderd groot. Vervelend was dat bij het omkleden bleek dat er uit de kleedkamer/ sporttassen van De Rijp kleding was verdwenen. Vrone stelt een onderzoek in. We hopen maar dat een attente ouder ziet dat er opeens een onverwachte uitbreiding van iemands garderobe heeft plaatsgevonden (goh, waar heb je die broeken en dat shirt gekocht?). Volgende week een taaie tegenstander: SVW ’27 uit Heerhugowaard komt op bezoek.
Groetjes uit Graft.

2018-12-07T18:36:52+00:00maandag 14 maart 2016|Wedstrijdverslagen|