Rampzalig duel De Rijp in Sint Pancras

/, Wedstrijdverslagen/Rampzalig duel De Rijp in Sint Pancras

Het bezoek van SV De Rijp 1 aan Sint Pancras is zondag desastreus verlopen. De 2-0 nederlaag tegen Vrone, de rode kaart voor Niels van Bavel, gele prenten voor Pascal Oudejans en Ricardo Stam die weer zijn geschorst én de met een vermoedelijke hersenschudding uitgevallen Mike Deitmers. Veel slechter kan een wedstrijd niet verlopen. Hoewel koploper Dynamo SC ook punten verspeelde (3-3 gelijkspel tegen Berdos), kon bovendien de conclusie worden getrokken dat de kans op het kampioenschap aanzienlijk is verkleind, aangezien Zeevogels met 0-2 won bij SV Graftdijk en nu zes verliespunten minder heeft dan De Rijp.
Maar het meest trieste was achteraf de botsing van Mike Deitmers met de doelman van Vrone – qua uiterlijk een soort hulk – in de eerste helft. De spits die de afgelopen weken zo lekker op dreef was met liefst vier treffers in drie duels werd in een duel om de bal door de ruim honderd kilo zware sluitpost getorpedeerd en moest kort erna het veld verlaten. Al gauw bleek dat nader medisch onderzoek noodzakelijk was. Ondersteund door zijn vader strompelde hij naar de auto. Het leek wel of Mike rechtstreeks uit een aflevering van de oorlogsserie Band of Brothers kwam. Op zijn neus prijkte een grote pleister, zijn hoofd zat vol met blauwe plekken. En hij keek nog wat wazig voor zich uit. ‘Ik wilde de bal over de keeper heen wippen’, verklaarde hij verdwaasd, ‘maar vanaf dat moment weet ik niet meer wat er gebeurde. Ik kreeg een beuk op mijn gezicht en op m’n borst. Ik kon nauwelijks nog adem halen. Het was natuurlijk op z’n minst een strafschop.’ Maar daarvan bleek juist geen sprake. De verder goed leidende arbiter gaf notabene een scheidsrechtersbal voor Vrone! In de bestuurskamer was hij later wel bereid uitleg te geven. De leidsman meende dat beide spelers voor de bal gingen ‘en in zo’n situatie is het dan moeilijk om te zien of er een overtreding wordt begaan’. Vele van de aanwezigen hadden echter wel duidelijk geconstateerd wat er precies gebeurde.
De dokter stelde in zijn diagnose dat Mike waarschijnlijk een hersenschudding heeft opgelopen. Er was gelukkig niets gebroken in zijn gezicht. Wel had hij zondagavond nog flinke hoofdpijn en een dizzy gevoel. En tevens pijn rond zijn linkeroog.
Met de van wintersport teruggekeerde Pascal Oudejans voor Mike probeerde De Rijp het goede eerste kwartier, waarin Mike en zijn broer Tim kansen hadden om te scoren, een vervolg te geven. Maar in de slotfase van de eerste helft zette Niels van Bavel, na balverlies van Ricardo, aan de zijlijn op onverantwoorde wijze een harde tackel in die met rood werd bestraft. De rust werd vervolgens nog zonder kleerscheuren gehaald, maar tien minuten na de hervatting kwam Vrone op voorsprong. De treffer had ook kunnen vallen met elf spelers. Jos Schrama beging een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Doelman Jos Timmer maakte vervolgens in zijn onervarenheid het enige foutje van de wedstrijd door de muur niet goed neer te zetten. Kevin Oudejans profiteerde door de bal in de hoek te krullen. Met een man minder moest De Rijp de schade zien te herstellen. Kevins broer Patrick was met een goede vrije trap nog het dichtst bij de gelijkmaker. Maar de doelman van Vrone stond op de goede plek. Daarna zette De Rijp zijn tegenstander met tien man, en dus veel ruimte in de rug, onder druk, maar dat resulteerde slechts in nog een tegentreffer in de slotfase. Weer verlies dus op natuurgras.

Erik Oudshoorn.

2018-12-07T18:36:51+00:00maandag 14 maart 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|