B1 blijft ook zonder teammanager Loek aan zet en op koers. No jokes!

//B1 blijft ook zonder teammanager Loek aan zet en op koers. No jokes!

SV De Rijp B1 – SVW ‘27 4-1 (3-0)
Zaterdag 19 maart 2016. Zonder de zieke teammanager Loek, maar met een complete selectie, trad onze B1 aan tegen het lastige SVW ’27 uit Heerhugowaard. Onze jongens waren gewaarschuwd, want de heenwedstrijd eindigde in een 1-1 puntendeling.
#shortcut. En toen stond het 3-0. Eerst knalde Sam binnen na een uitstekende actie van Stan. Onze spelmaker gleed als een gladde aal langs een aantal SVW verdedigers, maar zag zijn schot geblokt door een nog net uitgeschoven been. De rebound kwam voor de voeten van Sam die met een kanonskogel in de lange hoek de SVW keeper kansloos liet. Lekkerrrr! Daarna was het Stan die mocht afdrukken. Jip zag de loopactie van Stan en mikte de bal met buitenkantje rechts tussen de op lijn staande verdedigers. De rode loper lag uit en Stan verschalkte met een koele schuiver de SVW keeper. Yeah!!! En er waren nog maar 18 minuten gespeeld. Klonk daar de bekende voetbalklassieker, tien tien tien??? Nee! Het publiek roerde zich, maar niet met tien… Daar was de tegenstander echt te goed voor. Maar wederom was het de uiterst solide rood witte verdediging die nauwelijks kansen weg gaf. SVW moest zich behelpen met schoten van net buiten ‘de 16’. En die zijn een prooi voor Leon.
De 3-0 werd vakkundig binnen gelopen door Kick na een Messiaanse actie van alweer Stan. Het is onwaarschijnlijk hoe sterk onze ‘10’ op zijn benen staat. Eigenlijk is het meer dansen. Deze keer danste hij op rechts langs weer een stuk of tig (tien, tien, tien…?) verdedigers. Vooral op de manier hoe hij in de 16 op de achterlijn het laatste uitgestoken been wist te omzeilen oogstte veel bewondering. Met overzicht legde Stan de bal terug. Kick liet het net bollen.
Een heerlijke groene thee in de rust bracht onze mannen naar de 2e helft. Al snel bleek dat SVW de handdoek nog in de tas had gelaten. Met veel energie begonnen zij aan dit tweede bedrijf. Het duurde even voordat de thuisploeg op hetzelfde energieniveau zat. Beide teams gingen op zoek naar een doelpunt. Daarin slaagde SVW als eerste. Een overtredinkje werd door babbels omgezet in een gedwongen gele pauze. Jammer, want hierdoor vielen er – ook door de drang naar voren, 4-0 is tenslotte mooier dan 3-0 – gaten in de defensie. Eën van die gaten werd gevonden door de SVW aanval. Uit een onoverzichtelijke kluts viel de bal voor een SVW voet. Keeper Leon blokte de inzet van dichtbij,  maar de rebound viel ook voor een groen-zwart SVW been en de 3-1 kwam op het scorebord.
De thuisploeg gooide er nog een schepje bovenop. Suiker, zout, kaneel, peper? Nope! Wel megawatt  !!!
De rood witten bouwden de voorsprong uiteindelijk weer uit naar veiliger marge. Kick werd de diepte ingestuurd met een uitstekende dieptepass van Jochem (?). Kick leek zich vast te lopen tussen de op topsnelheid teruggekomen verdedigers en keeper. Die hadden niet gerekend op Kick’s gepatenteerde onnavolgbare uitschuifbenen. Hij viste de bijna verloren bal met die benen® weer tussen groen-zwarte kousenvoeten vandaan en uit de draai knalde hij de 4-1 binnen. Game over!
Een keurige overwinning waar Loek trots op mag zijn. Ik ben vooral trots op de wijze waarop gespeeld werd en hoe de spelers zich ondergeschikt maakten aan het teambelang. Als je kampioen wilt worden in de promotiepoule is dat nodig en het is fantastisch dat jullie dat voor elkaar op kunnen brengen. Toppers!!!
Beste Loek, vanuit onze gezellige sportkantine wens ik je van harte beterschap. Voor het uitstekend waarnemen als assistent scheidsrechter/ lijnrechter zeg ik veel dank aan Alex. Je hebt uitstekend de buitenspelregel toegepast en de vlag ging mooi strak de lucht in.
Volgende week is er geen wedstrijdprogramma want er worden Paaseieren gelegd. Deze rust kunnen we goed gebruiken, want een uitdagend programma ligt voor: 2 april treffen we Zeevogels, midweeks 6 april komt HSCB uit Den Helder op bezoek voor de 1/8e bekerfinale en 9 april volgt de kraker, ook thuis, tegen de huidige koploper.
NB: Nog een heuglijk feit is dat de vorige week vermiste kleding door zeer snelle en adequate actie door SV Vrone verenigingsmensen weer is teruggevonden en teruggebracht bij de rechtmatige eigenaren van ons team. Heel veel dank daarvoor! Groetjes uit Graft.

2018-12-07T18:36:48+00:00maandag 21 maart 2016|Wedstrijdverslagen|