De C1 doet weer mee!

//De C1 doet weer mee!

SV De Rijp C1   –   IVV C1  3 – 2 !!

Het was deze week er op of er onder voor de C1. Door onnodige nederlagen tegen zwakkere broeders moesten we punten gaan halen tegen de vooraf gedoodverfde kampioen: IVV! Een nederlaag zou de laatste plaats en een voortijdig einde van de kampioensambities betekenen. Een overwinning zou ons terugbrengen in de kampioensrace.

Om dat te realiseren moesten zaterdag wel alle puzzelstukjes op z’n plaats vallen. In dat kader was het gewaagd van coach van Dienst om z’n opstelling op verschillende plekken te wijzigen. Hij had zocht naar meer balans in het team en dat betekende Tom op 6 voor wat meer verdedigende grip achterin,  Milan op rechtshalf zodat hij zijn energie wat beter kwijt kon en Ole in de spits omdat Maurice in de trainingen had gezien dat Ole en Robbert elkaar goed konden vinden. Morris stond weer tegenover de snelle helft van de levensgevaarlijke IVV tweeling.(zijn broer deed deze keer weer niet mee i.v.m. met een op wintersport opgelopen gebroken pols).

De mannen(en dame) waren geconcentreerd in de kleedkamer en begrepen het belang van de wedstrijd. IVV had vorige week een 4-2 nederlaag moeten slikken tegen SVA en stonden niet heel zelfverzekerd op het veld. Toch gingen ze meteen fel in de aanval om een vroege voorsprong te forceren. En alhoewel ze een licht veldoverwicht hadden, waren hun schoten niet loepzuiver en als er al een keer een bal doorkwam dan stond onze betrouwbare goalie Reece op zijn post. Pas in de 20ste minuut kwam De Rijp aan zijn eerste echte aanval toe. En hoe lekker is het dan als je zelf wel meteen bij de eerste gelegenheid scoort. Robbert week uit naar rechts en wist de bal nog voor te zetten. Stijn probeerde de bal op doel te koppen maar de bal was net te hoog om goed te raken. Hij raakte hem echter zo, dat de bal precies voor de mee opgekomen Ole zijn voeten viel en hij scoorde de openingstreffer:1-0. Trainer van Dienst was in zijn nopjes dat zijn wissel in de veldbezetting goed uitpakte. 5 minuten later was het weer raak. Een vrije trap van Tom kwam bij Robbert terecht en ons goudhaantje aarzelde geen moment en verhoogde de marge naar twee:2-0.

IVV deed er weer een schepje bovenop en zette aan voor een offensief voor rust. Het lukte hen om in de 30ste minuut de aansluitingstreffer te maken door een goed ingekopte bal uit een vrije trap:2-1. Het antwoord van de C1 was het enige juiste in zo’n geval. Uit de aftrap meteen weer scoren! De bal werd bij de aftrap naar Tom gespeeld die even wachtte tot de spitsen op hun plek waren. Toen lepelde hij de bal werkelijk over de hele verdediging heen en viel de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Robbert die gretig van dit buitenkansje profiteerde: 3-1 en rust!

Het ging goed en in de rust maakte iedereen zich op voor een IVV stormloop van 35 minuten. De klok tikte in de tweede helft, tergend langzaam weliswaar, in ons voordeel weg. De aansluitingstreffer na 30 minuten, 3-2,  zorgde nog voor wat paniek en ‘vrouwen en kinderen’ eerst voetbal. Weg die bal en de eindstreep halen met deze gunstige stand, daar ging het om! En dat lukte. De glimlach van de winnende coach (en die heeft altijd gelijk) werkte aanstekelijk en de sfeer in de kleedkamer was vrolijk en uitgelaten!  We doen weer meer maar we hebben nog niks! Woensdag voor de beker en over twee weken thuis tegen SVA. Nog vier keer winnen, nog vier finales en je kan zomaar kampioen zijn! Jullie kunnen het maar dan moeten jullie wel elke week zo spelen als tegen IVV afgelopen zaterdag. Laten we ervoor gaan, het kan een mooi einde worden!

2018-12-07T18:36:46+00:00maandag 21 maart 2016|Wedstrijdverslagen|