SV De Rijp D2: strijd en inzet beloond met 3 punten

Bram 0-1, Job 0-2
Grensrechter; Frits Jonk

Kootz Kwuardiola looft ‘Rijper’ mentaliteit;

“Inzet, strijd en de wil om een wedstrijd te winnen”, dat zagen de meegereisde suppoters zaterdag in en tegen Purmerland. Met een aangepast team, door het ontbreken van Donny en Thijs ( ziek ), moest de kootz met 12 spelers een nieuwe variant uit de “mouw’ toveren; Tom als onbetwiste torwachter, achter ; Rick, Jur, Mees en als verrassing Sam als “stopper”. Het midden; Wessel, Zilt en David. De aanval bestond uit Job, Bram en Jauke. Vanaf het start signaal, lieten de Rijpers zien, dat het vandaag “Hun” dag zou worden. “De punten die aan de finish liggen, zijn hard nodig” aldus de kootz in de voorbespreking.

De verdediging stond goed, Sam stond op de boomlange spits, gecoacht door Jur, en zorgde hiermee voor een aanspeel punt minder bij de purmerlanders.
Mees had na wat “leermomenten” de snelle rechtsbuiten ook in de tas.
Hierdoor kwamen de Dee`s aan voetballen toe en David ging voorop in de strijd op het middenveld, joeg hiermee de tegenstander de eigen 16 in. Kansen via Jauke en Job, maar Bram “punterde” de 0-1 achter een grabbelende keeper.

Dit gaf het team een ‘boost” en zo werden “WIJ” de bovenliggende partij tot aan de rust. Na de pits stop, gingen de Rijpers meteen vanaf de aftrap door met jagen, en speelde zo`n 10 minuten in en rond de 16 van onze tegenstander, rijp voor de sloop.

Zilt op zijn nieuwe positie, had na wat aanpassingen zijn draai gevonden. Vooral in deel 2 over rechts met Rick, Wessel en Job, was het Job die als herboren rechtsbuiten naar hartenlust kon acteren, en bekroonde zijn goede spel met de 0-2! Hierna ontstond er strijd van onze opponent op het Rijper doel, waarbij Tom Dijkstra excelleerde, doen waar hij goed in is; “een keihard schot klemvast pakken” wat een klasse !! Hierna nog een aanval gepareerd, maar de afvallende bal kon door onze verdediging niet echt goed verwerkt worden, en moest toch een goaltje toegeven. Wessel viel uit met een blessure, Xander viel prima in en stelde zo de 3 points veilig. “applaus en gejuich van het meegereisde publiek, was meer dan terecht”, we hebben genoten, complimenten voor het team!!

verslag D2

Na een blessure behandeling van Bram ( “noten ge(k)raakt”) ging de rijper verzorger wel erg langzaam van het veld…..vonden purmerlanders, maar het was een slechthorende verzorger, die van dit alles “ik nie begreip ‘kon uit brengen…

verslag D2 2
Eerstvolgende wedstrijd: 2 april SV De RIJP D2 – FC Uitgeest D3 10.00 uur.

Gezellige Paasdagen voor u allen.

2018-12-07T18:36:47+00:00maandag 21 maart 2016|Wedstrijdverslagen|