SV De Rijp ontsnapt aan puntenverlies

//SV De Rijp ontsnapt aan puntenverlies

Het leek in de rust een eenvoudige klus te worden, maar uiteindelijk ontsnapte SV De Rijp aan puntenverlies tegen hekkensluiter Sporting S. Het was in de 86ste minuut uitblinker Michel Keetman die dat voorkwam. Hij zette De Rijp weer op voorsprong waarmee het dappere verzet van de ploeg uit Schermerhorn werd gebroken. De zege viel ten slotte nog wat hoger uit (4-2) en zorgde ervoor dat ons vlaggenschip in punten op gelijke hoogte kwam met Dynamo SC. De ploeg uit Ursem verspeelde de koppositie door de 1-0 nederlaag tegen Zeevogels. Dat heeft met een wedstrijd minder gespeeld een voorsprong van drie punten op de twee achtervolgers.
In het laatste kwartier van de eerste helft wees niets erop dat De Rijp een moeilijke middag zou krijgen. Sporting S, dat zeer gegroepeerd verdedigde, werd teruggedrukt op eigen helft. Wesley Rollman brak de ban. Uit een pass van Michel Keetman zorgde hij voor 1-0. Enkele minuten later vergrootte Tim Deitmers de marge. Hij werd vanaf de linkerkant schitterend in stelling gebracht door Valentijn Jonk, die in de tweede helft niet meer terugkwam vanwege een blessure. Tim omspeelde de keeper en maakt het karwei op de doellijn af.
De Rijp dacht de buit binnen te hebben en stapte na de rust ongeconcentreerd het veld op. Binnen een halve minuut lag de bal in het net achter doelman Jos Timmer (2-1). Toen had Sporting S nog drie kwartier om op de gelijkmaker te jagen. De degradatiekandidaat stroopte de mouwen op en trok brutaal ten aanval. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in 2-2.
Invaller Mikey Hoffs, die weer overkwam uit het derde, had het dit keer moeilijk in de kleine ruimte, maar zorgde wel voor wat dreiging. Hij creëerde twee grote kansen. Ook Wesley schoot een keer voorlangs. Het was echter veteraan Michel die in de 86ste minuut de zege voor De Rijp veiligstelde. Bij een corner van Patrick Oudejans stond hij op de goede plek. In de extra tijd gaf Rick Schrama vanaf de penaltystip de zege nog iets meer glans. De strafschop werd toegekend nadat Menno Meijland even werd aangetikt in het zestienmetergebied. Hij is terug van een slepende knieblessure en kwam in de 85ste minuut in het veld. De komende twee weken krijgt Menno de gelegenheid om verder wedstrijdfit te worden want in het paasweekeinde is De Rijp weer vrij.
In het tweede team maakte de eveneens van een blessure teruggekeerde René Boots middels een solo een weergaloos doelpunt, terwijl Piet Stoop daar met een loepzuiver schot over de doelman vanuit de middencirkel ook een fraai aandeel leverde aan de 4-1 overwinning. En vanuit Australië appte spits Nick Visser dat hij de afgelopen maanden wel degelijk in conditie is gebleven. Over een paar weken is hij terug van een verre stage. Zo kan het nog een mooie finale worden van het seizoen.

Erik Oudshoorn.

2018-12-07T18:36:48+00:00maandag 21 maart 2016|Senioren|