De C1: Bekerwedstrijd met twee gezichten

//De C1: Bekerwedstrijd met twee gezichten

Fortuna Wormerveer O 14 – SV De Rijp C1  2 -4
Wie 3 minuten te laat was op de woensdagavond in Wormerveer had al drie doelpunten gemist. De C1 trad aan met vrijwel dezelfde opstelling als tegen IVV.  De Tom op 6, Milan op rechts en Ole in de spitsvariant. De nieuwe spitsencombinatie wist elkaar in de eerste minuut al te vinden. Robbert week in het strafschopgebied naar links uit en zette de bal hard voor, waarna Ole met een simpele voetbeweging de 0-1 op het scorebord zette. In de hierop volgende tegenaanval wist Fortuna door een ongelukkige tegengoal de stand gelijk te trekken: 1-1 na twee minuten. Maar lang kon Fortuna niet genieten van de gelijke stand. De Rijp betaalde de brutale gelijkmaker met gelijke munt meteen weer terug doordat Tom met een meesterlijke curve de doelman wist te passeren: 1-2 en toen waren we drie minuten onderweg!!
Het vervolg van de eerste helft verliep wat rustiger maar de C1 legde een prima partij op de mat. In de verdediging was het zaak grip te krijgen op de ‘bonkige’ nummer 10 van Fortuna. Hij vormde het serieuze gevaar voor onze defensie. Wat de aanval betreft zat het wel snor. De onzekerheid in de verdediging van Fortuna werd nog twee keer afgestraft door snelle en vlot lopende combinaties van De Rijp. Na een minuut of twintig werd Ole de diepte ingestuurd door Milan en hij wist, door goed zijn lichaam te gebruiken ,zijn voorsprong op de verdediger te houden. Via de binnenkant van de paal verhoogde hij de voorsprong naar 1-3. Nog voor rust werd de voorsprong verder uitgebouwd. In de onnodige extra tijd van de eerste helft wist Ole nog een keer door te breken en scoorde hij vanaf de rand van het strafschopgebied met een doffe knal in de rechter bovenhoek zijn officieuze hattrick: 1-4.
De stemming in de rust was uiteraard opperbest en we vertoonden enige tekenen van  hoogmoed.  U weet wel, dat komt voor de val…. We waarschuwden dus nog dat het potje nog niet voorbij was. We hadden nog een helft te gaan en Fortuna zou zich niet zomaar  gewonnen geven. Scherp blijven en gewoon lekker blijven voetballen zoals in de eerste helft. Zoals we dat kunnen!
Maar in de tweede helft sloeg volledig onnodig de onzekerheid toe en legde de C1 een helft op de mat die we heel snel moeten vergeten. Alles wat we goed deden in de eerste helft, werd vergeten in de tweede helft. Het enige wat we nog deden was de bal hard naar voren schieten en binnen no-time de bal weer inleveren bij Fortuna. Fortuna rook bloed en begon nog te geloven in zijn kansen. Een doelpunt zou hen extra energie geven en onze onzekerheid nog vergroten. Het was dus zaak het in de lucht hangende tegendoelpunt zo lang mogelijk uit te stellen. Het werd een tweede helft met ‘geknepen billen” en het was maar goed dat de 2-4 pas 10 minuten voor tijd viel. Fortuna had net te kort tijd om de in de eerste helft opgelopen schade te herstellen en zo haalde de C1 met kunst en vliegwerk en met behulp van paal en lat de eindstreep met een 2-4 overwinning.  Zo werd het een wedstrijd met twee gezichten. Een uitstekende eerste helft gevolgd door een ‘niet te knagen’ tweede helft.

Maar ja, in het voetbal telt het resultaat en de doelstelling was om een ronde verder te komen in de beker. Dat doel werd bereikt en in de volgende ronde treffen we een ‘oude’ bekende van dit seizoen; IVV. Nou ja, die club haalt het beste in ons boven, dus dat belooft een mooie volgende bekerwedstrijd te worden!

2018-12-07T18:36:46+00:00zondag 27 maart 2016|Wedstrijdverslagen|