B1 vergeet wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien, maar blijft op titelkoers.

//B1 vergeet wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien, maar blijft op titelkoers.

Zeevogels B1 – SV De Rijp B1          1-2 (0-2)

Ik schrijf zaterdag 2 april.  De Rijper karavaan vertrok voor junioren zaterdag retevroeg naar Egmond. Lekker dagje strand? Nee, bestemming was niet Zee maar Binnen! Ook goed. De Zeevogels hebben nog een mooi plekje aan de Hogedijk, met echte grasvelden. En koffie in kopjes, geel, blauw en rood. Kleurrijker dan het zwart witte tenue waarvan het witte shirt deze dag rood kleurde,  want De Rijp speelde in haar mooie rood en wit. Hoe het met de ziekenboeg is? Gelukkig is onze manager Loek weer zover hersteld dat hij mee kon. Het vlaggen liet hij wijselijk over aan invalkracht Alex. Een sprintje trekken zit er nog even niet in voor Loek. En verder was de ziekenboeg leeg, het team begon dus geheel compleet aan de aftrap.  Al  snel bleek De Rijp sterker dan de Egmonders. Wat opviel was dat de teamspirit van onze tegenstander een andere was dat die van ons.   Ik beveel ze van harte een cursus positief coachen of happy ending massage aan.  De  Rijp deed waar het goed in is:  kansen creëren en op de juiste momenten scoren. Stan zag gelegenheidsspits Benk diep gaan en passte de bal op maat. Benk liet zich niet van de bal zetten ondanks de ferme duw van de verdediger en met een geplaatst schot liet hij de uitstekende Zeevogels keeper kansloos, BOEM, 0-1. Een verdiende voorsprong!  De beweeglijke aanval van Zeevogels werd uitstekend in bedwang gehouden door excellent verdedigen van Beau, Luc, Menno en Nick. Maar niet zonder dat de eerste opvang eigenlijk al gedaan werd door de hard werkende spitsen en middenvelders Kick, Sam, Jip, Stan, Matthijs, Jochem, Rens en Benk.  Eenmaal moest onze uitstekende goalie Leon zijn klasse laten zien. Een mooi en gevaarlijk schot van afstand bleef lang in de lucht en ‘dreef’ richting onderkant deklat, maar Leon bracht  met een fenomenale snoekduik redding waardoor De Rijp op voorsprong bleef. Het was een wake up call voor de gasten uit De Rijp. En die waarschuwing bleek niet tegen dovemansoren gericht. Top verdediger Beau  stoomde op op links, kapte zijn tegenstander uit en gaf een (volgens zijn vader) kansloze voorzet. Maar Biem had niet gerekend op de topspin en de graspollen. De Zeev-verdedigers ook niet, maar Stan wel. De bal stuitte miraculeus, maar Stan wist de bal knap te controleren om vervolgens met een uitstekend schot in de verre hoek de Zeev-keeper voor de tweede maal te laten vissen., BWAMMM 0-2. Dat was ook de ruststand, omdat De Rijp een aantal kansen, mede door goed keeperswerk, niet wist te verzilveren.

In de tweede helft ging De Rijp door met uitstekend spel. Helaas voor de fans van De Rijp werden de vele kansen niet verzilverd. Tweemaal werd het houtwerk getest (Beau, Stan), vele malen bleek de keeper een sta in de weg en Kick kreeg niet de penalty die hij had moeten krijgen toen hij ‘binnen de zestien’ werd neergehaald. De scheidsrechter zag het anders dan wij. Met nog 20 minuten te spelen dacht ik dat de eenzijdige en daardoor bijna saaie wedstrijd wel klaar was. Niets bleek minder waar. De thuisploeg gooide alles op de aanval en omdat De Rijp eigenlijk een beetje in slaap gesust leek en er door de voorste en middenlinie vooral naar voren gedacht en gevoetbald werd, moest eerst Leon ver uit zijn doel komen om een dieptepass onschadelijk te maken. Maar vlak daarna moest ook hij capituleren. De verdediging stond er iets teveel alleen voor en gaf wat teveel ruimte weg aan een Zeev-aanvaller. Die krulde de bal van afstand buiten het bereik van Leon in het doel van De Rijp. En dan is het zomaar weer spannend. De claim op een penalty van Zeevogels na goed acteerwerk, werd terecht door de scheidsrechter genegeerd.  De Rijp ontsnapte aan de gelijkmaker toen een voorzet door de handen van Leon glipte, een attente Zeev-aanvaller kwam net een teentje tekort en gelukkig voor ons rolde de bal aan de goede kant van de paal = naast.  Een zinderend slot van een grotendeels eenzijdige wedstrijd, daarom een terechte overwinning voor De Rijp. Alex, ook weer bedankt voor het uitstekende assisteren van de arbiter en de verdediging. Groetjes uit Graft.

KOMT DAT ZIEN!!! Woensdagavond 6 april speelt B1 de 1/8e bekerfinale, aanvang 19:00 uur.

Zaterdag 9 april volgt de kraker tegen directe concurrent Kolping Boys.

!!! Komt allen om onze jongens bij deze wedstrijden aan te moedigen !!!

2018-12-07T18:36:42+00:00maandag 4 april 2016|Wedstrijdverslagen|