SV De Rijp na zege terug in titelrace

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp na zege terug in titelrace

Het wanhoopschot dat Tim Deitmers in de 92ste minuut loste tegen Apollo ’68 was goud waard. Niet alleen bezorgde hij daarmee zijn ploeg de volle winst (1-2), ook deed ons vlaggenschip daardoor goede zaken op de ranglijst van de Vierde Klasse C. SV De Rijp is terug in de titelrace aangezien Zeevogels thuis werd verrast door Berdos (2-4). Het gat met de koploper is gereduceerd tot drie punten. Dat geldt ook voor Dynamo dat eveneens in de extra tijd zegevierde tegen Egmondia (3-2). De Rijp ontmoet beide concurrenten nog in de laatste twee wedstrijden. Maar de treffer van clubtopscorer Tim gaf in elk geval ook wat meer zekerheid op het bereiken van de nacompetitie. De derde plek, die daar in principe recht op geeft, moet voor De Rijp minimaal haalbaar zijn, gezien het gat van tien punten dat is ontstaan met nummer vier Egmondia.

In Hensbroek begon SV De Rijp zoals wel vaker ongeconcentreerd. Binnen veertig seconden keek het team van trainer Peter van der Zwaan tegen een achterstand aan toen aan de linkerkant te nonchalant werd verdedigd. Op het moeilijk bespeelbare veld stroopte Apollo vervolgens de mouwen op om die voorsprong vast te houden. Tenslotte had de ploeg nog een appeltje te schillen met De Rijp na eerder dit seizoen aan de Jan Ploegerlaan met 8-1 te zijn vernederd.

Het verzet werd pas laat gebroken. In de 78ste minuut kwamen de Walvisvaarders langszij. Een pass van rechts werd uiteindelijk ingetikt door Matthijs Zijp, die vanwege de blessure van Valentijn Jonk  linkshalf speelde. Een terwijl niemand het nog verwachtte maakte Tim dus met een zondagsschot 1-2. Behalve de overwinning was het positief te constateren dat A-junior Roy de Jong prima debuteerde in de spits.

Volgende week ontvangt De Rijp het team van Berdos dat kans maakt op de periodetitel.  Dat wordt ongetwijfeld ook weer een zware kluif. Tot zover dit verslag uit de tweede hand. Uw verslaggever had op hetzelfde moment andere verplichtingen en genoot van de eerste editie van Lekker De Rijp. De culinaire tocht door het dorp, onder andere georganiseerd door onze hoofdsponsor Het Wapen van Münster, was mede door het stralende weer een daverend succes. Zo kon deze dag niet meer kapot.

Erik Oudshoorn

2018-12-07T18:36:42+00:00maandag 4 april 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|