Spectaculaire triomf tegen Berdos

/, Wedstrijdverslagen/Spectaculaire triomf tegen Berdos

Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd gaf niemand nog een cent voor de kansen van SV De Rijp. Berdos had zojuist 0-2 gemaakt en de wedstrijd leek gespeeld. Na een groot deel van de eerste helft te hebben gedomineerd, had ons vlaggenschip na rust weinig meer te vertellen. Maar toen kwam het Rijper kwartiertje waarin de ploeg van trainer Peter van der Zwaan een wonderbaarlijke veerkracht toonde. Het waren de invallers die het verschil maakten.

Vooral Ricardo Stam bleek getergd van de bank gekomen. Hij had een vrije rol gekregen van Van der Zwaan. En dat lag hem wel. In de 77ste minuut trok hij vanaf rechts de bal scherp voor, waaruit René Boots 1-2 maakte. Het was de eerste treffer van de spits in het eerste elftal sinds zijn knieoperatie in april vorig jaar. In het tweede en derde team, waar hij speelminuten opdeed om weer wedstrijdfit te worden, had hij al verschillende keren een treffer op het scorebord gebracht.

Maar Stam ging door. Na een uitstekende pass van Michel Keetman schoot Ricardo na een snelle rush snoeihard de 2-2 binnen. Op het bomvolle terras nam iedereen genoegen met een punt. Eerder was er de frustratie over een nederlaag terwijl al vaststond dat de concurrentie steken had laten vallen. Maar de Walvisvaarders roken bloed, terwijl Berdos op instorten stond. In de 93ste minuut zorgde een corner van Ricardo, die met zijn traptechniek de bal perfect in de doelmond draaide, voor paniek bij Berdos. In een scrimmage werd René onderuit getrokken. Maar de prima leidende arbiter Doodeman wachtte even met fluiten voor een strafschop. En dat was maar goed ook, want uitgerekend verdediger Rick Schrama kreeg de bal voor zijn voeten, aarzelde niet en knalde het speeltuig in het net. Zo’n vijf jaar geleden onder Guus Sarelse had hij voor het laatst gescoord.

Net als vorige week pakte De Rijp de volle winst in de extra tijd. Vergeten was de 0-1 die ontstond na een slordige pass van Jos Schrama en een overtreding van Pascal Oudejans. Doelman Jos Timmer stompte de bal na een vrije trap de verkeerde kant op. En een klein kwartier later werd de defensie van De Rijp volledig uitgespeeld. Maar het zijn uiteindelijk de punten die tellen. En die hebben De Rijp op kop gebracht naast Zeevogels dat tegen Egmondia opnieuw een nederlaag leed (1-0), terwijl de andere concurrent Dynamo verrassend gelijkspeelde bij Sint Adelbert (0-0). Zeevogels leidt omdat het doelsaldo net iets beter is dan dat van De Rijp.  Maar in de strijd om de titel telt dat niet. Als de stand zo zou blijven, moet in een beslissingswedstrijd worden bepaald wie kampioen wordt. Hoe spannend kan het zijn.

Erik Oudshoorn.

2018-12-07T18:36:39+00:00maandag 11 april 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|