B1 pakt de draad weer op

//B1 pakt de draad weer op

Alcmaria Victrix B1 – SV De Rijp B1                           1-2 (1-1)

16 april kikker in je bil, die er … Na een spannende en enerverende achtste bekerfinale (3-3, tegenstander WNS) en een vervelende verloren wedstrijd vorige week tegen een “vernieuwde”   koploper KB was het vandaag erop of eronder in de titelstrijd. Geduchte tegenstander van de najaarscompetitie Alcmaria V moèst verslagen worden om in de race te blijven. De sfeer was er naar.

Damp stijgt op, geen fakkels maar de zon lijkt de mat in de fik te zetten. Nu de muziek nog. Toppop yeah! En dan blijkt de tegenstander met 9 veldspelers aan te treden. Voor de rekenaars: 10 tegen 11 en toch alleen de Rijper broeken en kousen rood. Tom was de vervanger voor onze geblesseerde Menno. Het duurde eigenlijk te lang voordat onze jongens van de ruimte profiteerden. Wie anders dan Stan profiteerde van de verwarring in de verdediging van AV over de buitenspel positie van Jip, maar die deed even niet aan het spel mee. Stan krulde de bal heerlijk binnen voordat AV wakker was, BOEM, 0-1. De coach van concurrent KolpB wist genoeg en toog naar huis. Helaas lukte het De Rijp niet door te drukken tegen de 10 van AV. Er werd heel hard gewerkt, maar onnodige haast en onzorgvuldige passing stond goed spel in de weg. Jip was dichtbij de 0-2, maar hij maar mikte net naast en Kick zocht met zijn schot van afstand het doel te hoog. Toen kreeg AV even iets ruimte. Een ongevaarlijk lijkend schot van afstand (ca. 25-30 meter van de goal) verraste door een gekke stuit onze Leon en opeens lag de bal in het Rijper doel. 1-1. Kak! Kak, kak, kak!!! Inmiddels (38e minuut) was de 11de man van AV gearriveerd, maar die moest van de duidelijke scheidsrechter wachten tot de tweede helft.

Die elfde man maakte voor het spelbeeld nauwelijks uit. De Rijp drong aan, alleen AV kwam er iets vaker gevaarlijk uit. Leon waagde zijn neus en tanden door onverschrokken op de bal te duiken voordat een wild inkomende AV aanvaller van dichtbij kon inschieten. Top! De Rijp trok uiteindelijk verdiend aan het langste eind. Eerst werd Kick 2x wegens buitenspel teruggefloten. Jammer, want uit een van deze aanvallen werd gescoord. Ook Kapitein Iglo zag dat scheepsrecht zegeviert. Bij een mooie passeeractie binnen de 16 werd Jip gevloerd: strafschop. Ook met een kuiltje als stip wist Stan feilloos te scoren, BWAMM, 1-2. Lekker! De thuisploeg ging nog vol voor de gelijkmaker, maar de uitstekende en inmiddels veel geroemde Rijper verdediging hield stand met veel inzet en soms wat kunst en vliegwerk. Klasbakken! Maar zij niet alleen. Ook de kanjers op het middenveld en in de aanval streden vol voor de winst. Zo gingen de 3 punten mee naar De Rijp en blijven onze jongens op misschien wel titelkoers. Tom was wederom een uitstekende stand in: dank! Menno, mooi dat je er bij was om je team te steunen. Beterschap.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd tegen dezelfde tegenstander. Wij maken ons op voor een gruwelijk spannende ontknoping.
Tijd: 14:00 uur. Plaats: A veld SV De Rijp. Komt allen!!!!
Groetjes uit Graft.

2018-12-07T18:36:38+00:00zondag 17 april 2016|Wedstrijdverslagen|