De C1 en de tweede seizoenshelft.

//De C1 en de tweede seizoenshelft.

Met onze nummer 1 (IVV ) en nummer 3 (P’Steijn) uit de najaar competitie werden we met Fortuna Wormerveer, SVA en Sporting Krommenie ingedeeld in een promotiepoule van de 2de klasse.  Uit alles bleek dat dit een competitie was waarin iedereen van iedereen kon winnen. We hebben vier punten behaald tegen de terechte kampioen IVV maar hebben ook onnodig verloren van de nummer laatst.  We waren moeilijk te verslaan maar wisten zelf ook moeilijk te winnen en de vier gelijke spelen uit 10 wedstrijden waren daar duidelijk de getuigen van.

De voorjaars competitie beëindigden we met een doelsaldo van 21 voor en 25 tegen.
* Dat betekent een gemiddeld aantal doelpunten vóór van 2,1 per wedstrijd.
* In deze competitie lukte het niet om twee keer per wedstrijd te scoren. In 6 wedstrijden scoorden we 2 of meer doelpunten.
* In maar 1 wedstrijd dit seizoen heeft de C1 helemaal niet gescoord. In alle andere wedstrijden wisten ze 1 of meer keer het net te vinden.
* Doelpuntenmakers in de competitie waren : Robbert 10, Bart 4,  Ole 4, Vaal 2 en Tom 1 (Robbert speelde in 9 wedstrijden mee, uiteindelijk wist hij maar in 1 competitiewedstrijd waarin hij meedeed niet te scoren).

Ons bekeravontuur duurde in de tweede competitiehelft drie wedstrijden. Uiteindelijk werden we na een gestaakte wedstrijd door het slechte weer op eigen veld verslagen door IVV ( die in de halve finale werden uitgeschakeld door Brederodes met 4-0).

We wonnen met 9-0 van Castricum, met 2-4 van Fortuna Wormerveer en verloren met 4-1 van IVV. Doelpuntenmakers in de beker waren: Tom 3, Ole 3, Robbert 2, Bas, Milan, Bart, Nicole en een eigen doelpunt.

In totaal hebben we in het hele seizoen 103 doelpunten gescoord waarvan er 35 werden gemaakt door onze topscorer Robbert. Maar het leukste was dat er sprake was van een hecht collectief dat met ongelofelijk veel plezier het hele seizoen gevoetbald heeft. Hieronder een korte karakteristiek van alle spelers: *Youri : Een stille harde werker die nooit verzaakt. Inzetbaar als back, voorstopper en als laatste man dus zeer allround. Finest moment: de Derby tegen Beemster.
*Robin : Lastig seizoen door een lange ‘blessure’.  Indrukwekkend teruggekomen en vaak een rots in de defensieve branding. Finest moment: zijn comeback tegen SVA!
* Nicole : Onze onmisbare vrouwelijke inbreng in het team met een enorme bescheidenheid maar by far onze speler met de mooiste voetbalhouding. Finest moment: als dame onderdeel uitmaken van een jongensteam en nooit uit de toon vallen!
* Bas: Back! Kon zich, zowel links als rechts lekker vastbijten in een tegenstander en niet meer loslaten. Type terriër! Finest moment: Het openbreken van de score tegen Castricum.
*Daan: De verrassing van het seizoen. Vooraf geen eerste keus, maar daarna bijna niet uit de basis weg te denken. Geweldig karakter, enorme inzet. Finest moment: de teamverrassing van het seizoen zijn!
*Morris: Allround speler met een enorme startsnelheid. Begon als laatste man ook steeds beter te coachen, dat hadden we nodig. Finest moment: geweldige wedstrijd uit bij IVV tegen de helft van de tweeling.
* Tom: Krachtige speler met ijzeren longen en een geweldige inzet. Heerlijke rushes langs de lijn en prachtige strakke voorzetten. Finest moment: zijn late gelijkmaker tegen P’steijn, lekker!
*Stijn: Ons duveltje uit het doosje. Dook soms op, op plekken waar niemand hem verwachtte. De Tinus Plotseling (voor Appie Happie liefhebbers) van ons team. Finest moment: zijn eerste balcontact in de C1, meteen een pegel in de bovenhoek tegen ZCFC.
* Ole :  Nuttige hardwerkende Box-to-box speler op 6 en later een fijne en trefzekere combinatie in de spits met Robbert. Finest moment: zijn hattrick tegen Fortuna in de beker.
* Bart: Begon in de tweede helft van de competitie te ontdekken dat hij naast zijn splijtende passes nog een machtig wapen had: zijn afstandsschot! Finest moment: zijn goal tegen SVA uit, in de allerlaatste minuut.
* Vaal: Je moet ze er bij hebben. Spelers die tot het randje gaan en alles geven en daardoor soms net over het randje gaan. Type straatschoffie als speler! Hart op de goede plaats en keiharde werker. Gaat voorop in de strijd. Finest moment: echte spitsengoal in derby tegen Beemster.
* Milan: Speler met zeer krachtig schot en goede koptechniek. Stroopte de mouwen op en ging ervoor. Goede kaatser en man van de assists. Finest moment: zijn enorme pegel tegen Castricum in de beker en de opluchting dat ie er ‘lekker’ in zat!
* Matthijs: Onze kanjer die later werd getransfereerd naar de B1. We hebben te kort van hem kunnen genieten, maar wat een heerlijke baltechniek. Finest moment: een prachtgoal in het begin van het seizoen tegen ZCFC. Met zo’n lekkere curve…
* Robbert: Onze goalgetter met fluwelen baltechniek. Niemand die een bal zo mooi aan kan nemen en hem dan panklaar voor zijn eigen voeten klaarlegt. Bijna altijd mooie goals, nooit frummeldoelpunten. Finest moment: absolute topscorer van het team met 35 doelpunten!
* En tenslotte Reece: Zo blij dat we hem hebben kunnen overhalen om weer te gaan keepen.  Geweldige aanvoerder met fantastische reflexen. Was in het veld coach van het team en een echte puntenpakker! Finest moment: speler van  het seizoen 2015/2016 !

Tenslotte willen Maurice en ik Klaas enorm bedanken voor zijn inzet als grensrechter, was Abel een enthousiaste stagiair bij de trainingen, willen we alle (groot)ouders bedanken voor de steun en support tijdens de wedstrijden. Wij hebben genoten van dit seizoen, vonden het een ongelofelijk leuke spelersgroep en bedanken de jongens en dame voor hun inzet en enthousiasme. We komen elkaar vast weer tegen. Een goede vakantie toegewenst!

Met sportieve groet van de trouwe verslaggever !

2018-12-07T18:36:28+00:00dinsdag 17 mei 2016|Wedstrijdverslagen|