SV De Rijp voetbalt als een kampioen

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp voetbalt als een kampioen

In de contractbesprekingen met trainer Peter van der Zwaan, die zouden uitmonden in een tweejarige verbintenis, werden ook afspraken gemaakt in het geval SV De Rijp kampioen zou worden. Het bestuur keek elkaar aan en lachte, want dat zou toch niet gebeuren. We praten over het najaar 2015. Inmiddels staat op de standenlijst van Hollandse Velden al ruim een week een bekertje voor de titel achter de trotse nummer één van de Vierde Klasse C. En op Tweede Pinksterdag kwam hier als bonus nog een (onnodige) periodetitel bij dankzij de 2-3 overwinning op Dynamo SC, tot de Pasen fier aan kop maar nu op elf punten van SV De Rijp geëindigd op de derde plek en verwezen naar de nacompetitie. Ons vlaggenschip sprokkelde 61 punten bij elkaar en heeft het beste doelsaldo (71-37).

Van der Zwaan promoveerde met EVC in de zaterdagcompetitie al drie keer en is in zijn tweede seizoen ook met SV De Rijp succesvol. Een echte kampioenenmaker dus, die maandag tevreden kon constateren dat zijn team na het resultaatvoetbal in de kampioenswedstrijd tegen Zeevogels tegen een ander sterk team ook gewoon goed en verzorgd kan voetballen. In Ursem, waar op de achtergrond vrolijke kermisgeluiden klonken, bleek nog eens hoe De Rijp in balans is als het op volle oorlogssterkte aantreedt.

Met Nick Visser en René Boots in de spits. Zij waren twee jaar geleden samen goed voor veertig doelpunten. Met uitblinker Menno Meijland op de as als vormgever en Ricardo Stam als verdedigende middenvelder in zijn rug. Daarachter een goed centrum met in ieder geval Jos Schrama in de mandekking. Onder de lat de talentvolle Jos Timmer, de revelatie van dit seizoen. Op de vleugels sterke aanvallende halfspelers als Wesley Rollman, die altijd een ruime voldoende scoort, en aan de andere kant Valentijn Jonk. In offensief opzicht kunnen de vleugelverdedigers, die met hun snelheid de hele flank bestrijken, ook nog een steentje bijdragen. Het is modern voetbal optima forma op een weliswaar bescheiden niveau. Maar we kijken al uit naar volgend seizoen en zijn zeer benieuwd hoe het ons vlaggenschip dan vergaat in de Derde Klasse.

Tegen Dynamo SC speelden de Walvisvaarders bij vlagen zeer dominant. Een beetje tegen de verhouding in kwam de nummer drie van 4C op voorsprong uit een strafschop. Maar vijf minuten later werd Nick Visser in het strafschopgebied omver geduwd  en mocht een speler van De Rijp vanaf elf meter aanleggen. Nadat Rick Schrama vorige week miste was het nu de beurt aan Menno. Hij schoot de bal hoog in het net. Nog voor rust kwam De Rijp ook op voorsprong. Menno stuurde Pascal de diepte in en de linksback trok de bal strak voor. Daar stond Nick om in te tikken. Ondanks bijna een half jaar afwezigheid vanwege een stage in Australië werd hij met dertien treffers daardoor toch nog clubtopscorer.

In de tweede helft controleerde De Rijp opnieuw de wedstrijd. Invaller Mike Deitmers (slap ingeschoten) en René Boots (op de doelman) kregen grote kansen, maar Menno bracht de 1-3 op het scorebord. Er ging een mooie actie van René aan vooraf. Dynamo kwam nog op 2-3 door een fraai doelpunt, maar dat was voor de statistieken. De Rijp kan vakantie vieren, terwijl andere ploegen nog moeten ploeteren in de nacompetitie. We wensen Dynamo daarin veel succes.

Erik Oudshoorn.

2018-12-07T18:36:29+00:00dinsdag 17 mei 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|