Nadat we vorig jaar bij het SVW’27 toernooi de 1e prijs hadden gewonnen, en daar als F1 ons visitekaartje hadden afgegeven, mochten we dit keer als beloning in de E2 poule uitkomen. Met verenigingen als AFC IJburg, Reigerboys en SVW’27, zou dit een zware kluif worden. Om maar een idee te geven, deze clubs beschikken over minimaal 12 E-teams, waar wij het in De Rijp moeten doen met 4 E-teams. Een flinke uitdaging dus! Maar met de knappe 1e prijs van vorig jaar nog in het geheugen en het kampioenschap uit de 2e klasse 27 op zak, gingen onze jongens van de E2 vol zelfvertrouwen richting Heerhugowaard.

De eerste wedstrijd zou gaan tegen AFC IJburg E3, uitkomend in de 1e klasse 13. Omdat zij ook in een wit shirt spelen, had ik uit voorzorg onze rode reserveshirts maar weer eens meegenomen. De shirts waar we het toernooi van vorig jaar overigens met een onvergetelijk mooie winstpartij afsloten, en daardoor toen de hoofdprijs mee naar huis namen. Ook nu toonden de shirts hun waarde, want na kansen over en weer werd het technisch zeer vaardige team uit Amsterdam met 1-0 verslagen. Hoppa, de kop was eraf!

De tweede wedstrijd was tegen Reigerboys E3, kampioen geworden in de 3e klasse. Op papier de minste tegenstander, maar onze jongens wilden voor de zekerheid toch nog even in de rode reserveshirts blijven spelen. Ook om praktische redenen goed, want met de korte mouwen leek dit onze jongens in het benauwende weer toch wat meer lucht en bewegingsvrijheid te geven. Met een degelijke 2-0 winst werd deze tegenstander opzij gezet, en je hoorde iedereen denken: “Zou het dit jaar dan weer gaan lukken?”

De laatste wedstrijd moesten we tegen SVW’27 E2, allen tweedejaars E-pupillen en nog volop in de race voor het kampioenschap in de 2e klasse 21. Zij moesten van ons winnen om nog kans te maken op de 1e prijs, en dat zij daarvoor alles uit de kast haalden werd ons al snel duidelijk. Met veel fysiek geweld probeerden zij onze E2 te intimideren, maar die gaven geen krimp. Letterlijk en figuurlijk werd het onze tegenstander rood voor de ogen. Want uiteraard mochten de  rode reserveshirts ook dit keer niet uit, en werd een 1-0 voorsprong niet meer uit handen gegeven en vol overtuiging over de streep getrokken. Wederom een ongelooflijk knappe prestatie!

Maar bij dit toernooi hadden ze nog een aardigheidje bedacht, zoiets als ‘slagroom op het toetje’. We mochten nog een keer aantreden, en wel tegen de winnaar uit de E1 poule: SVW’27 E1. Om een idee te geven: dit team staat bovenaan in de 1e klasse 18 met maar 4 doelpunten tegen! Na een superspannende wedstrijd werd uiteindelijk nipt met 3-2 verloren, en had iedereen bij SVW’27 het over die jongens van SV De Rijp E2. Dat zijn toch zeker ook 2e jaars E-pupillen??? Een groter compliment kun je volgens mij als 1e jaars E-team niet krijgen, en ik kijk nu al uit naar volgend jaar! Oh ja, de laatste wedstrijd speelden we overigens in het mooie SV De Rijp tenue…. We konden uiteraard in zo’n prachtige wedstrijd onze rood-witte clubkleuren niet verloochenen!

Na afloop mochten we onder luid applaus van het publiek de beker ophalen met de 1e prijs van de E2 poule, en kan deze ook weer in het lijstje met onvergetelijke voetbalherinneringen…

Jip, Coen, Chris, Nils, Mels, Wessel, Tigo, Ted en Finn – bedankt!    

Nico