Klasse(n)verschil voor late voorjaarskampioen B1 zaterdag !

/, Wedstrijdverslagen/Klasse(n)verschil voor late voorjaarskampioen B1 zaterdag !

schaalZaterdag 11 juni 2016. Om maar direct met de deur in huis te vallen. SV De Rijp B1 (zaterdag) heeft alsnog de kampioensvlag kunnen hijsen van de voorjaarscompetitie 2e klasse 02 Promotie Poule.

Wegens geconstateerde en door de KNVB tuchtcommissie resoluut gesanctioneerde onregelmatigheden bij de directe en enige concurrent in de onofficiële kampioenswedstrijd in en tegen De Rijp op 9 april jl., is onze B1 zaterdag als nummer 1 geëindigd. De schaal is van ons !!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAB1 za kampioen

Dat het zo lang heeft geduurd voordat de kampioensvlag kan worden gehesen heeft alles te maken met de vele tuchtzaken die de KNVB heeft moeten behandelen en zorgvuldigheid moet worden betracht. Op 3 juni kwam het slotoordeel van de tuchtcommissie waarmee het kampioenschap nu binnen is. En net zo fijn: dat de lang gekoesterde wens van promotie naar de 1e klasse daarmee ook is gerealiseerd. Het team heeft deze competitie een uitstekende reeks neergezet. Alleen in de eerste wedstrijd ‘uit’ tegen SVW ’27 werden onnodig punten verspeeld. Daarna was het team niet te stoppen. Wedstrijd na wedstrijd werd gezegevierd. Zelfs Zeevogels en Alcmaria Victrix, geduchte tegenstanders en concurrenten uit de najaarscompetitie, werden redelijk eenvoudig overwonnen. Toen ook de enige echte concurrent Kolping Boys ‘uit’ met duidelijke cijfers werd teruggewezen leek het kampioenschap nabij. Beide concurrenten bleven winnen en op 9 april jl. stond de kraker en onofficiële kampioenswedstrijd ‘thuis’ in De Rijp op het programma. Dat was 3 dagen na een superzware midweekse 1/8e finale bekerwedstrijd (zie hieronder). Deze kampioenswedstrijd was er één met verschillende gezichten (en dat in meerdere opzichten). De eerste helft werd de thuisploeg (wij dus) bijna tureluurs gespeeld door een snel combinerende en felle tegenstander en na een kwartier kwamen de gasten terecht op voorsprong. Daarna werd het een echte wedstrijd, waar De Rijp alles op alles zette om de gelijkmaker te forceren (een gelijk spel was voldoende om op voorsprong te blijven). De kansen werden helaas niet omgezet in doelpunten en zo eindigde de wedstrijd in een 0-1 verlies. De gezichten van de tegenstander straalden, De Rijp baalde, maar had ook de nodige vraagtekens. In het vervolg van de competitie maakten beide teams geen fouten meer. Het kampioensfeest werd door de concurrent op 23 april gevierd… De Rijp zat in de wachtkamer. En bleef wachten, geduldig wachten. Totdat op 3 juni het eindoordeel van de tuchtcommissie werd uitgesproken.
DE RIJP B1 IS DE ENIGE TERECHTE KAMPIOEN!

Vandaag, 11 juni kon het team dan eindelijk het kampioensfeest en een fantastische promotie vieren! Hulde aan de technische staf en natuurlijk aan de spelers. Jullie hebben met de juiste teamspirit en tomeloze inzet dit fantastische resultaat behaald. De medailles, bloemen en schuimkoppen zijn dik verdiend!

Ook in de bekercompetitie bleef de B1 goed presteren. Het speelschema was supervol. Uiteindelijk werd het Waterloo in de bekercompetitie pas in de 1/8e finale bijna letterlijk gevonden. Op de ultra natte en stormachtige woensdagavond van 6 april tegen HCSC werden na een 3-3 eindstand de penalty’s door de Heldenaren beter genomen.

Ik zeg en schrijf daarom met blijdschap en trots: Beste Leon, Nick, Benk, Beau, Menno, Matthijs, Jochem, Stan, Rens, Luc, Sam, Kick en Jip (en invallers) en technische staf Casper, Loek, namens de (vele) fans

beker 2

VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE DIK VERDIENDE KAMPIOENSCHAP EN PROMOTIE NAAR DE 1e KLASSE!!

En natuurlijk een cadeau van het team voor de coaches

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERADank aan onze vaste   reporter & fotograaf!!

Alex

2016-06-11T17:07:12+00:00zaterdag 11 juni 2016|Jeugd, Wedstrijdverslagen|