Jaap de Rijke overleden

//Jaap de Rijke overleden

Op tachtigjarige leeftijd is vrijdagavond 19 augustus Jaap de Rijke overleden. De zoon van ons erelid P.A.J. de Rijke was vanaf 1965 vooral actief als (wedstrijd)secretaris van SV De Rijp. Aanvankelijk voor het veldvoetbal, de laatste tien jaar voor de zaalafdeling. In 1985 werd hij benoemd tot lid van verdienste.

Jaap de Rijke was ook een trouwe supporter van het eerste elftal van SV De Rijp. De laatste wedstrijd die hij van ons vlaggenschip heeft gezien was het kampioensduel op 8 mei jl. tegen Zeevogels toen voor het eerst sinds 26 jaar de titel in de Vierde Klasse werd veroverd. Het is achteraf prachtig dat hij dat nog heeft mogen meemaken. Jaap moest een galoperatie ondergaan en raakte deze zomer steeds meer verzwakt. Als gevolg daarvan heeft hij in juli zijn werkzaamheden voor de zaal gestaakt.

Het eerste en tweede elftal hebben zondag in verband met zijn overlijden met rouwbanden gespeeld. Ook was er voor de wedstrijden ter nagedachtenis een minuut stilte.

Ondanks zijn handicap heeft Jaap zich decennialang ingezet voor de club waaraan hij zijn hart had verpand. Hij was een voorbeeld voor menig vrijwilliger die onze club rijk is. Jaap de Rijke wordt vrijdagmiddag in Schagen gecremeerd.

Het bestuur.

2016-08-23T12:17:12+00:00dinsdag 23 augustus 2016|Senioren|