SV De Rijp werkt aan een nog mooiere voetbalclub

//SV De Rijp werkt aan een nog mooiere voetbalclub

voetbalDit mag je niet missen: lezen dus!!!!

Voetballen = FUN ! (BERICHT VAN UW JEUGDBESTUUR)

Begin dit jaar (halverwege vorig seizoen) is het jeugdbestuur samen met de trainers/leiders een traject gestart om een veilig sportklimaat (VSK) binnen onze club te bevorderen. Wij willen dat elk kind binnen de club zich zoveel als mogelijk kan ontplooien. Dat is meer dan een mooi sportcomplex. Dat dat gaat over de manier waarop we met elkaar vorm willen geven aan onze club en hoe we dit naar buiten willen uitdragen. Moeilijke woorden? Nee hoor! Eigenlijk is het niet meer dan: ‘normaal doen’ met iedereen die bij ons spelletje betrokken is: de trainer, leider, ouders, je teamgenoten, andere teams, de scheidsrechter, de tegenstander, het publiek.

De club dat zijn wij, de club dat ben jij !!!

Daarom vragen wij jouw en uw hulp (jeugdspeler, vader, moeder) om dit samen met ons vorm te geven. Want we kunnen dit niet alleen.

K. U. (S.) T.* (=Kennisgeving Uiterst (Stevig)e Teleurstelling)

Niet altijd gaat het zoals je wilt. Doen je voeten niet wat je had bedacht. Geef je een verkeerde pass, krijg je de bal te zacht aangespeeld door je medespeler, mis je een ‘100%’ kans, verslik je je in je eigen passeerbeweging (je had er nog zo op geoefend), sta je toch net buitenspel, ziet de scheids die overtreding van de tegenstander op jou als gewone schouderduw of werk je de bal in eigen doel. Dat kan gebeuren! Je komt jezelf dan wel even tegen. Zeker als het een paar keer achter elkaar ‘mis’ gaat. Dan is het echt ongelooflijk balen… Gelukkig is er dan altijd je team. Want voetballen doe je niet alleen! Natuurlijk peppen je teamgenoten je op. Je helpt elkaar om uit dat dipje te komen. Net als jij weten ook zij dat een opbeurende opmerking veel beter werkt dan zeuren en klagen als het even niet wil lukken. In een team help je elkaar. Je laat elkaar niet zakken. Dat is normaal. Dat is teamspirit. Ook daarom is samen voetballen zo leuk.

SV De Rijp wil een club zijn waar iedereen zich thuis voelt en met plezier kan voetballen (en fluiten)!

Spelplezier maak je samen. Daarom is teamsport niet vrijblijvend. Daarbij horen afspraken. Welke afspraken maak jij met je team om te zorgen dat het voor iedereen bij je team en club leuk is en blijft? Hoe ga je om met elkaar, met je tegenstander, met de scheidsrechter? Als jij, hij of zij een fout(je) maakt? Hoe wil je eigenlijk dat er in zo’n geval met jou wordt omgegaan?

TIP: maak hierover als team samen met je leider/ trainer (en met de ouders) afspraken aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen.

N.B. Als jij goede ideeën heb over hoe we met nog meer plezier bij onze mooie club kunnen spelen, meld je dan bij een van de leden van het jeugdbestuur: Joris Govers, Edwin Ferron, René Meinders, Ron Molenaar, Vincent Veenstra, Nelleke Visser en ondergetekende.

Sportieve groet, Alex de Graaf

voetbalvoetbalvoetbalvoetbal