JO 15-1 (C1) : Kerels in plaats van jongens

//JO 15-1 (C1) : Kerels in plaats van jongens

VV Bergen JO15-2 – SV De Rijp JO 15-1   0 – 3

Wie bij de nieuwe accommodatie van fusieclub VV Bergen op zoek was naar die jongens van de D1 van twee jaar geleden kwam bedrogen uit. Die waren namelijk niet meer te vinden. Toen de  spelers van de JO15-1 ( onmogelijke term) de kleedkamer uitkwamen, zagen we in plaats van jongetjes stevige Rijper kerels het veld opkomen. Iedereen minstens een kop groter en zeker twee keer sterker geworden. Qua samenstelling met de D1 van toen waren er twee wijzigingen: Pepijn en Senna zijn er niet meer bij en in hun plaats spelen nu Luuk en Julian met de C1 (klinkt beter) mee.

Ondanks het feit dat bijna iedereen in het verleden wel met elkaar gespeeld had, was het toch een tijd geleden dat dit team met elkaar binnen de lijnen had gestaan. De eerste bekerwedstrijd was dan ook meteen de eerste wedstrijd van het seizoen. Deze competitie, die nu over drie weken verdeeld is in september, oktober en november, is toch altijd een loterij. Of je treft een tegenstander uit de hoogste regionen of je wordt met zwakkere broeders ingedeeld.  Het lot koppelde ons onder andere aan de nieuwe club uit Bergen en het was natuurlijk afwachten hoe dit tweede JO-15  team zich zou verhouden met ons eerste team.

De eerste fase van de wedstrijd ging de wedstrijd gelijk op en kregen beide teams kansen op de openingstreffer. Er waren direct vloeiende aanvallen te aanschouwen die helaas geen groot probleem opleverde voor de lange Bergense doelman en aan de andere kant was de bliksemsnelle rechtervleugelspits een plaag voor onze verdediging.

Met kunst en vliegwerk en nuttige intercepties van met name Marcus hielden we het achterin droog.  Toch kreeg De Rijp langzaam de overhand en was het wachten op het eerste doelpunt. Dat kondigde zich met twee ballen op de lat al aan en in de 26ste minuut was het eindelijk raak. Milan veroverde de bal rechts, ter hoogte van de middenlijn, en had in zijn ooghoek Ole op links zien starten. Zijn cross geschoten dieptepass ging over de verdediging heen en kon door Ole in de loop worden meegenomen. Goed gebruikmakend van zijn lichaam baande hij zich een weg richting het Bergens doel en met links wist hij de verre rechterhoek te vinden. Op deze lage inzet had de lange keeper geen verweer: 0-1

Met deze kleine voorsprong wisten de mannen gelukkig de rust te bereiken.  In de handbal kleedkamers namen de mannen even de tijd om bij te komen van de hitte.

Met het doel om snel de voorsprong te verdubbelen kwam het team uit de kleedkamer. Met twee doelpunten verschil is het toch altijd wat rustiger spelen en na een minuut of 10 werd dit doel bereikt. Met een snelle counter over rechts  en een goede voorzet werd één van de spitsen bereikt die echter net niet de keeper wist te passeren. Deze kon de bal echter niet klemvast krijgen en Milan was goed doorgelopen na zijn eigen voorzet en wist de bal in de kluts met een sliding in het doel te glijden: 0-2.

De Rijp kwam niet daarna niet echt meer in de problemen en wist de voorsprong nog te vergroten. Enzo kreeg van Milan 5 minuten voor tijd een niet te missen kans voorgeschoteld en hij maakte gretig gebruik van dit buitenkansje:0-3.

En zo was de eerste overwinning een feit. Een lekkere bekerstart met goede aanvallende combinaties en het houden van de nul. Verdedigend nog wat stabiliteit en zekerheid inbouwen en dan zijn onze kerels dus, klaar voor hun eerste competitie wedstrijd tegen ZCFC.  Onderschat ze niet ondanks hun 4-2 bekerverlies. Succes mannen!

2016-09-04T18:55:22+00:00zondag 4 september 2016|Wedstrijdverslagen|