Tim Deitmers geeft SV De Rijp hoop

/, Wedstrijdverslagen/Tim Deitmers geeft SV De Rijp hoop

Het viel zondag niet mee om iets positiefs te halen uit de zware nederlaag van SV De Rijp bij de terugkeer in de Derde Klasse (2-7). Een van de weinige spelers die zich onttrok aan de malaise tegen Vitesse ’22 was aanvaller Tim Deitmers. Nog niet eens zozeer omdat hij met twee goals de eer een beetje redde voor de Walvisvaarders, het bleek ook dat hij het veel hogere wedstrijdtempo dan zijn ploeg in de Vierde Klasse gewend was goed aankon. Met zijn ongebreidelde werklust stichtte Tim regelmatig gevaar in de defensie van de ploeg uit Castricum, die verder overal op het veld domineerde. Tim sleurde, stoorde, had snelheid en toonde ook zijn technische kwaliteiten. De vertegenwoordiging van Vitesse raakte na afloop in de nieuwe bestuurskamer niet uitgepraat over de ‘tweede’ Deitmers.

Lange tijd bivakkeerde Tim ogenschijnlijk in de schaduw van het tandem René Boots-Nick Visser. Maar nog elk seizoen wordt hij beter. Trainer Peter van der Zwaan kan steeds moeilijker om hem heen. Met zijn snelheid kan hij profiteren van het feit dat veel defensies in de Derde Klasse tegen twee spitsen één-op-één spelen. Verder heeft Tim ook nog een aardig schot vanuit de tweede lijn. Al kwam hij daar zondag niet aan toe. Het is een geruststellende gedachte dat De Rijp nu op papier over drie volwaardige spitsen beschikt. Jammer dat René zijn knie een paar weken rust moet geven alvorens hij weer wedstrijden kan spelen. Hij zag vanaf het terras tandenknarsend hoe zijn ploeggenoten werden afgedroogd door Vitesse.

Al in de derde minuut lag de eerste bal in het doel van gelegenheidskeeper Michael Enzerink. Daarna leek het of elke aanval van Vitesse een doelpunt opleverde. De nummer drie van het vorige seizoen profiteerde van de ruimte die het kreeg bij elke afgeslagen tegenaanval. De Rijp probeerde zijn eigen spel te spelen op de helft van de tegenstander, maar verslikte zich in het hoge tempo. Met name de buitenspelers van Vitesse waren razendsnel. Pas in de tweede helft, na een 1-5 ruststand, kwam De Rijp wat beter in de wedstrijd. Om toch weer in mineur te eindigen met twee tegentreffers. Ons vlaggenschip kreeg desondanks wel kansen om de marge bij 2-5 verder te verkleinen, maar bij Tim en de eveneens hard werkende Nick Visser was de kracht uit het lichaam weggevloeid.

Van der Zwaan moet zijn team weer oppeppen voor het duel van zondag in Limmen, dat uitgerekend tegen De Rijp zijn kermiswedstrijd speelt. De defensie moet solider worden. Minder ruimte weggeven zal verder zeker helpen. De terugkeer van Ricardo Stam en Pascal Oudejans ongetwijfeld ook. Maar Menno Meijland lijkt voorlopig uitgeschakeld met een enkelblessure. En daarmee kreeg De Rijp een andere forse domper te verwerken.

Erik Oudshoorn.

2016-09-05T11:01:26+00:00maandag 5 september 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|