//De Rijp doet zichzelf tekort en gaat in slotfase onderuit. Een verslag dat niemand wil lezen ?

Koedijk JO17-1 – SV De Rijp JO17-1        2-1 (1-0)

Zaterdag 10 september (de dag waarop Jasper Cillessen mag debuteren in de hoofdmacht van de FC Barcelona en de dag voor “9/11”) mocht onze JO17-1 (B1) zaterdag aantreden in en tegen Koedijk.

De SVDR ziekenboeg is leeg, hoewel Matthijs nog kampt met een hinderlijke voet(teen)blessure. Bas W ‘van de zondag JO17’ is deze keer mee. Teammanager en vlaggenist Loek is de enige die echt niet fit is en het vlaggen aan anderen moet overlaten. Piet W neemt de eerste helft de honneurs waar (waarvoor dank)!! Alex neemt de vlag de tweede helft ter hand (dat kon door de hulp van Jeroen Hogeterp, die de bestuursdienst over nam: dank je wel!)!

De eerste helft heeft uw schrijver dus uit de tweede hand. Ik heb vernomen: “Gezapig”,  “Af en toe werden we behoorlijk weggetikt”, “Weinig kansen…” En net toen ik mij aan de Koedijker lijn meldde bleek de thuisploeg opeens de score geopend te hebben na een misverstand in de Rijper verdediging. De Rijp vermande zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte bijna, maar Mick en Robbert mikten vlak langs de verkeerde kant van de paal. Dat was jammer. Wat mij vooral in het oog sprong was de geringe rust, waar vorige week dat zo goed verzorgd was. Ook veel onrust over de wedstrijdleiding. Mijn advies: gewoon voetballen en minder … .

De Rijp kwam sterk uit de kleedkamer. Jip werd fris en wel meteen de diepte ingestuurd. De Koedijk keeper leek al verslagen, maar wist toch de inzet nipt te keren. Potverdikke! En toen golfde het spel op en neer, waar Koedijk met meer ‘pit’ en beweging speelde. Gelukkig wist de verdediging met youngsters Luc vA en Tom S (bikkels) en ‘oldies’ Beau en Menno de aanvalsdrift van de thuisploeg (af en toe met kunst en vliegwerk) veelal goed te beteugelen. En toen was de passing opeens even wel in orde en werd de ruimte gevonden. doelpuntBeau veroverde de bal met een uitstekende verdedigende actie, de pass naar Mick was op maat en Mick zag Stan de vrije ruimte in sprinten. Ook de eindpass van Mick op Stan was op maat en de captain liet met een mooie lob de lange Koedijk keeper kansloos. Hoppaaaaa, 1-1. Het gaf de rode Rijpers wat meer rust.

Maar nog steeds was er net niet genoeg felheid, waardoor Koedijk de meeste duels won en De Rijp achter de feiten (en vooral de tegenstander) aan liep. Toch kwamen er nog een paar mooie kansen, maar Jip had in de afronding geen geluk of vond de keeper op z’n weg. Ook waren er nog een paar hachelijke momenten in en rond de ‘16’ van De Rijp, maar ook Koedijk kon niet afdrukken door goed verdedigend werk. Rete spannend allemaal. De officiële speeltijd was al om, maar door drinkpauzes en balhaaltijd liet de scheidsrechter terecht langer doorspelen. wekkerEn toen sloeg het noodlot (nou ja noodlot…) toe. Een mislukte voorzet van gele mekkeraar 13 sloeg via onderkant lat binnen. Yek, 2-1!  Bruce rekende niet op deze inzet en kon er niet bij. Koedijk juichte alsof de CL binnen was. Wij gaan volgende week gewoon weer voor de overwinning. Drie punten in De Rijp houden is een mooi begin van een leuke kermiszaterdagavond, toch?!!!

Remember: Elkaar helpen werkt beter! Kop op en lessen leren!    Groetjes uit Graft

2016-09-11T10:43:28+00:00zondag 11 september 2016|Wedstrijdverslagen|