Compliment aan de voorzitter!

//Compliment aan de voorzitter!

Afgelopen week mocht mijn zoon zich voor het eerst omkleden in het nieuwe kleedkamercomplex van onze mooie club. Ik heb met bewondering gekeken naar de geweldige accommodatie die bij onze voetbaltrots uit de grond is verrezen.

Je zult het niet vaak lezen in het clubkrantje. Een compliment aan de voorzitter. Een voorzitter hoort er namelijk voor te zorgen dat de club goed bestuurd wordt. Als dat goed gaat, dan is dat heel normaal. Als er stront aan de knikker is, dan is het natuurlijk de schuld van de voorzitter.  Nu is het echter een keer tijd voor een compliment aan de voorzitter en zijn volhardende bestuur. Ik heb zo rond 2012 regelmatig met Erik, Frank en Peter om de tafel gezeten en bewonderde hun volharding en doorzettingsvermogen om de prachtige plannen van SV De Rijp te realiseren en tot stand te brengen. Je moet niet alleen engelengeduld hebben en een dikke huid hebben maar vooral vasthouden aan een visie waar je als club naar toe wil werken. Dat hebben ze gedaan en hoe!

Zie, zomer 2016.  Er ligt een kunstgrasveld, de kantine heeft een geweldige facelift gekregen en heeft voor een boost van de kantine inkomsten gezorgd. Vanaf het terras kun je heerlijk naar voetballen kijken en vanaf het begin van dit seizoen staat dus ook een geweldig nieuw gebouw met prachtige kleedkamers waarin je onze tegenstanders met trots kan en mag ontvangen. Met recht een huzarenstukje waar Erik, Frank en Peter trots op mogen zijn. Ik neem diep mijn pet voor jullie af!

Maar een compliment aan de voorzitter en zijn bestuur doet natuurlijk tekort aan alle vrijwilligers die, vaak in hun vrije tijd, zich uit de naad hebben gewerkt om dit allemaal te realiseren.  De bouwcommissie bestaande uit Bert Goesinne, Hans Knijn, Armand Spee en Nico Klijn hebben wonderen verricht en hebben zoveel Rijpers enthousiast weten te krijgen om hun handen uit de mouwen te steken. En zie eens waar onze club nu staat: met een geweldig sportcomplex waar vele verenigingen jaloers op zouden zijn en het bewijs dat vele handen licht werk maken.

Ik geef het toe, ik ben zelf achter gebleven in het leveren van enige hand en spandiensten maar als ik dat had gedaan dan was het nu nog niet af geweest.

Laat me dan nu maar een stukje schrijven om iedereen te bedanken die zich heeft ingespannen om dit wondertje tot stand te brengen.  Waarin een klein dorp, groot kan zijn!

Namens velen: onze dank is groot!

Andreas Oerlemans

2016-09-12T11:15:17+00:00maandag 12 september 2016|Website|