SV De Rijp krijgt te weinig in Limmen

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp krijgt te weinig in Limmen

SV De Rijp staat na zijn terugkeer in de Derde Klasse nog altijd met lege handen. Ook de tweede wedstrijd werd verloren: 1-0. Maar anders dan een week eerder tegen Vitesse ’22 (2-7) verdiende het team van trainer Peter van der Zwaan in Limmen tegen de club van die naam een beter lot. Bijna een uur speelden de Rijpers immers in een rumoerige kermissfeer met tien man en een speler op doel.

Dat was het gevolg van de beslissing van arbiter Adams die in de 35ste minuut Michael Enzerink van het veld stuurde. De veteraan, stand-in onder de lat voor de aan zijn lies geopereerde Jos Timmer, raakte bij het opspringen om zichzelf te beschermen met zijn knieën een tegenstander in de rug en dat was kennelijk een dermate zwaar vergrijp dat hij kon gaan douchen. Adams drukte daarmee stevig zijn stempel op de wedstrijd.

Tot woede van de Walvisvaarders die hun mouwen opstroopten en weigerden zich zo naar de slachtbank te laten leiden. Vitesse was het eerste half uur de bovenliggende partij geweest en kreeg nu van tien man juist méér weerstand. De Rijp had noodgedwongen een speler op doel gezet, want er zat geen reservekeeper op de bank. Roy de Beus, die in het verleden weleens vaker in noodsituaties tussen de palen plaatsnam, trok een groen keepersshirt aan en hij zou uitgroeien tot de held van de dag. Als een leeuw pareerde hij de ene na de andere inzet van Limmen. Enkele keren toonde Roy zich zelfs triomfator in één-tegen-één situaties. Alleen de penalty die Adams na de rode kaart óók nog aan Limmen toekende, en werd benut door Jan Welboren, kon hij niet keren.

Kort voor rust mocht De Rijp zich bestolen voelen. Nick Visser rondde een aanval keurig af. Adams floot echter voor buitenspel op instigatie van zijn assistent (van Limmen). Achteraf moest de arbiter toegeven dat hij in deze situatie een verkeerde beslissing had genomen. Het kostte De Rijp een punt, zo bleek in de tweede helft.

Na rust had Limmen de marge moeten vergroten, te meer daar De Rijp noodgedwongen achterin één-tegen-één ging spelen om te proberen wat aan de achterstand te doen. Aan de andere kant kwam Nick Visser echter oog-in-oog met de doelman Randy Scheerman van Limmen, maar maakte het karwei niet af. Ricardo Stam was met een kopbal ook dicht bij een gelijkmaker. Het punt bleek De Rijp niet gegund. Desondanks complimenteerde Van der Zwaan achteraf zijn spelers die karakter hadden getoond. Nick, Jos Schrama, Ricardo en Pascal Oudejans demonstreerden bijvoorbeeld na de rode kaart een geweldige arbeidsethos, die Van der Zwaan echter ook graag in het eerste half uur had willen zien. Dan was Michael wat minder onder druk komen te staan. Jammer dat Ricardo en Pascal tegen een gele kaart opliepen.

Ondertussen nemen de personele problemen bij De Rijp verder toe. Michael Enzerink wacht een schorsing, terwijl Jos Timmer nog een paar weken nodig heeft om te revalideren. Spits Tim Deitmers, die twee keer scoorde tegen Vitesse, werd uit de wedstrijd geschopt en hield aan het bezoek in Limmen een dikke enkel over. Menno Meijland, René Boots, Mikey Hoffs en Valentijn Jonk zijn voorlopig ook nog niet inzetbaar. Maar misschien dat de kermiswedstrijd tegen Wijk aan Zee extra krachten oproept bij De Rijp. Limmen was zondag in zijn kermisduel tevreden met de minimale overwinning. De spelers van de thuisploeg nipten na afloop in het gras aan een biertje, terwijl zich voor de kantine een onvoorstelbare chaos afspeelde vanwege drankgelag. Kleedkamers en kantine waren nauwelijks bereikbaar. Arbiter Adams worstelde zich met veel moeite naar de bestuurskamer, maar maakte daar snel rechtsomkeer toen hij zag dat er alleen naast het bestuur van De Rijp nog een stoel vrij was.

Erik Oudshoorn.

2016-09-12T11:26:17+00:00maandag 12 september 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|