Frustrerend gelijkspel SV De Rijp

/, Wedstrijdverslagen/Frustrerend gelijkspel SV De Rijp

SV De Rijp staat na zijn terugkeer in de Derde Klasse nog altijd met lege handen. Ook de tweede wedstrijd werd verloren: 1-0. Maar anders dan een week eerder tegen Vitesse ’22 (2-7) verdiende het team van trainer Peter van der Zwaan in Limmen tegen de club van die naam een beter lot. Bijna een uur speelden de Rijpers immers in een rumoerige kermissfeer met tien man en een speler op doel.

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Wijk aan Zee, zijn zondag 18 september onze nieuwe kleedkamers officieel geopend. Lees meer hierover in het nieuwsbericht ‘SV De Rijp trots op nieuwe kleedkamers’

Het bestuur van SV De Rijp was de tel kwijtgeraakt, de collega’s van Wijk aan Zee niet. Zij telden twaalf opgelegde kansen voor ons vlaggenschip zonder dat die een doelpunt opleverden. En aangezien ook de bezoekers, mede door het sterke keepen van A-junior Leon Commandeur die in de competitie debuteerde, niet tot scoren kwamen eindigde de wedstrijd in de bekende brilstand. Dat was vooral zeer onbevredigend voor SV De Rijp dat zijn overwicht niet in doelpunten wist uit te drukken. Twee verliespunten dus, daar waar Wijk aan Zee blij was met één winstpunt. De Rijp verloor ook nog eens spits Tim Deitmers met een hamstringblessure. Hij was de laatste weken zeer goed bezig, maar moet nu waarschijnlijk enkele weken aan de kant blijven. Ook in Limmen haalde Tim het einde van de wedstrijd niet door een gekwetste enkel.

Hoewel er bij de aanvang van het seizoen een brede selectie stond, moet trainer Peter van der Zwaan volgende week eindeloos puzzelen om in Oostzaan tegen OSV een representatief elftal op de been te krijgen. Want René Boots, Valentijn Jonk en Menno Meijland zullen eveneens niet van de partij zijn.
Het gaat te ver om alle kansen te beschrijven van de Kermiswedstrijd. Ricardo Stam, noodgedwongen net als vorig seizoen weer in de spits, Melle Boersma, Nick Visser, Pascal Oudejans en invaller Tom Rijser, ze waren allen dichtbij een doelpunt maar de bal ging er niet in. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Iets meer fortuin zou helpen.

Erik Oudshoorn.

2016-09-19T19:00:08+00:00maandag 19 september 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|