JO 15-1 (C1) en onnodig verlies in Edam

//JO 15-1 (C1) en onnodig verlies in Edam

Het was de KNVB ook al opgevallen dat de krachtsverschillen in de competitie wel erg groot waren. Vandaar dat gedurende de week de competitie indeling behoorlijk op de schop werd gegooid. Marken en Purmerend werden uit de competitie gehaald en Hollandia werd toegevoegd. Met die nieuwe indeling verdwenen ook de wedstrijden tegen die clubs uit de ranglijst en zo werd onze 24-0 overwinning in 1 klap niets meer waard.  Ook tegenstander EVC werd slachtoffer want hun 10-0 overwinning tegen Marken werd geschrapt en zo startten zij dus met 0 gespeelde wedstrijden tegen onze mannen.

Vanaf minuut 1 werd duidelijk dat deze wedstrijd spannender zou worden dan de eerste drie wedstrijden. EVC was een goed combinerend team met een duidelijke winnaarsmentaliteit. Zij gingen echt voor elke bal en wisten gedurende de wedstrijd meer duels te winnen dan hun Rijper tegenstanders. Gedurende het begin van de eerste helft was EVC de bovenliggende partij en maakten zij meer aanspraak op de openingstreffer dan De Rijp. Maar dat  we in de 8ste minuut zelf de assist gaven was natuurlijk wel een bijzonder en overdreven geschenkje. De spits van EVC pakte het dankbaar uit en schoof  de bal simpel achter Mark: 1-0.

Alhoewel EVC de overhand bleef houden, toonde de C1 veerkracht en richtte zich halverwege de eerste helft langzaam op. Er ontstond weer geloof in eigen kunnen en dat resulteerde in de 12e minuut in een geweldige aanval over rechts. Marcus die ook vandaag weer een uitstekende wedstrijd speelde, slingerde de bal met een prachtige curve hoog voor het doel. Milan wist de bal met een geplaatste kopstoot en een prachtige boog over de EVC doelman te verlengen: 1-1. Met die stand werd de rust bereikt.

Het zou spannend worden in de tweede helft en alle zeilen moesten worden bijgezet om dit EVC tegen te houden. Wat in de tweede helft opviel was de slordigheid in de voortzetting. De C1 wist de bal vaak wel verdedigend te veroveren maar leverde dan bij de volgende pass de bal meteen weer in. Dat maakte het spel onnodig onrustig. EVC maakte hier goed gebruik van en scoorde in de 5de minuut al de 2-1. Ook nu rechtte de C1 zijn rug en liet zien dat het tot mooie dingen in staat is. Nu bedankte Milan Marcus voor zijn eerdere voorzet en wist hij hem over de grond te bereiken. Marcus beleef uiterst koelbloedig en rondde beheerst af in de linkerhoek: 2-2. Dit was zo’n wedstrijd in de trant van ‘Als je ‘m niet winnen kunt, verlies ‘m dan in ieder geval niet’. Maar Sinterklaas was in Edam al aangekomen, want ook bij de 3-2 legden we de bal, weliswaar onbedoeld, panklaar neer voor de tegenstander. Ook nu verzuimde de spits niet en schoof de uiteindelijk winnende treffer langs Mark in de touwen: 3-2.

De tijd was daarna te kort om de voor de derde keer gelijk te maken, alhoewel we vlak voor tijd nog een uitgekiende mogelijkheid kregen om een toch verdiend gelijkspel mee te nemen naar De Rijp. Het mocht niet zo zijn en zo aanvaardden we de terugtocht met een onnodige nederlaag, Volgende week tegen koploper Purmersteijn, een beladen wedstrijd. Moet nog iemand jullie motiveren of stralen jullie allemaal dezelfde wil om te winnen uit die EVC deze keer uitstraalde. Ga ervoor! Veel succes zaterdag

2016-09-26T18:33:29+00:00maandag 26 september 2016|Wedstrijdverslagen|