Leon Commandeur schittert bij OSV

/, Wedstrijdverslagen/Leon Commandeur schittert bij OSV

Het Noordhollands Dagblad heeft de goede gewoonte elke dinsdag een Elftal van de Week af te drukken. Het zou niet raar zijn als deze week daarin namens SV De Rijp Leon Commandeur op doel staat.  Na de competitiewedstrijd OSV-SV De Rijp was iedereen het erover eens dat de net zeventienjarige A-junior kon worden uitgeroepen tot Man of the Match. De eerste drie punten in de Derde Klasse voor de Walvisvaarders waren voor een groot deel aan hem te danken. Met name in de tweede helft verrichtte Leon enkele fenomenale reddingen. Hij is de stand-in voor Jos Timmer, ook nog een tiener, die herstelt van een liesoperatie.

Na zijn debuut in de teleurstellende bekeropvoering tegen Dynamo, waarin hij niet heel veel schuld had aan de vijf tegendoelpunten, vond de technische staf het niet verstandig om Leon in de Derde Klasse voor de leeuwen te werpen. Aan de ene kant was dat misschien gezien het krachtsverschil in het openingsduel met Vitesse ’22 (7-2 verlies) maar goed ook, aan de andere kant is het nu wel duidelijk dat de jongeling uit West-Graftdijk veel talent heeft. In Limmen kreeg zijn vervanger, good old Michael Enzerink, al dan niet terecht een rode kaart en raakte ook nog geblesseerd. Toen moest trainer Peter van der Zwaan wel terugvallen op Leon.

Tegen Wijk aan Zee hield hij zijn doel schoon (0-0) en zondag werd hij alleen kort voor rust het slachtoffer van een black-out van SV De Rijp. De promovendus verspeelde toen in de extra tijd een 2-0 voorsprong na de eerste helft volledig te hebben gedomineerd. De treffers van Stijn Deitmers en Nick Visser zorgden eigenlijk maar voor een magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen. De Rijp liet OSV, de Oostzaner club uit Amsterdam, echter uit zijn graf herrijzen. Mitchell Bijvoet en Nicky Roele brachten de 2-2 op het scorebord. En in de tweede helft ging de thuisploeg vol vertrouwen op jacht naar de drie punten.

De Rijp bleef echter ook gevaarlijk. Het zag een bal van de lijn gekopt en Nick Visser kreeg twee grote kansen, maar het ontbrak hem aan fortuin. Een aanval uit het boekje bezorgde De Rijp toch de volle winst. Aanvoerder Wesley Rollman brak in de 80ste minuut op de rechtervleugel door en bereikte met een afgepaste voorzet Ricardo Stam die tussen een paar verdedigers de bal intikte. Maar de overwinning was nooit een feit geweest als Leon niet met handen en voeten redding had gebracht. Ook zijn spelhervatting was steeds goed. En een keer wist hij oog-in-oog op de rand van het zestienmetergebied een doorgebroken OSV-speler te verrassen door hem de bal te ontfutselen. Waar zie je de keepers nog die niet te vroeg duiken in zo’n situatie?

Behalve Leon keek Van der Zwaan ook tevreden terug op het optreden van Stijn Deitmers (19) die zijn geblesseerde broer Tim in de spits verving. Stijn raakte in de tweede helft wat vermoeid, maar was voor de rust een prima aanspeelpunt. Tim is mogelijk zondag tegen SV Beemster weer inzetbaar. Maar die streekderby wil iedereen graag spelen. Er was zelfs een speler van De Rijp die in de rust vroeg om gespaard te worden voor deze clash. Daar ging Van der Zwaan natuurlijk niet op in.  SV Beemster-SV De Rijp is enkele jaren van de affiches verdwenen door de promotie van de laatste ploeg naar de Derde Klasse. Maar nu beide teams op hetzelfde niveau spelen, wordt het zondagmiddag ouderwets gezellig in Middenbeemster.

Erik Oudshoorn.

2016-09-26T18:26:39+00:00maandag 26 september 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|