Donnerwetter en de gloria… Of: Het verhaal van de glunderende cheergirls!

//Donnerwetter en de gloria… Of: Het verhaal van de glunderende cheergirls!

JO17-1 – EVC JO17-1      2-0 (0-0)cheerleader

Zaterdag 1 oktober 2016 gaat de boeken in als een wel heel bijzondere, want de dag waarop:

• uw schrijver een in het vangnet verstrikt geraakte eend bevrijdde met een ballenhengel
  • jeugdscheidsrechtercoördinator Hans Knijn een haast onmogelijke Houdini act met de wedstrijdleiding toch liet slagen (nix uit de hoge hoed, geef die man vaker een taartpunt)
  • Jurre Nooij als jeugdscheidsrechter een perfecte wedstrijd op hoog niveau floot ! super !
  • jeugdbestuurder Nelleke een 5  kleedkamer- en veldindeling ‘sudoku’ heel daadkrachtig en deskundig wist op te lossen
  • onze JO17-1 weer eens een wedstrijd won! Check? Check!

onderschatting

De JO17-1 van de Edamse Voetbal Club kwam als hekkensluiter op bezoek, maar zeker van plan om de eerste punten te pakken. Op haar beurt was De Rijp van plan om de teleurstelling over de ongelukkige verliespartij van vorige week weg te poetsen met winst vandaag. Helaas waren Beau en Matthijs niet inzetbaar. Zij werden – kan ik nu al verklappen – zeer kundig vervangen door Bas (kookt zijn aardappeltjes in de schil zo las ik in de krant) en Giel van de JO17-2. Tom was weer blessurevrij.

EVC begon sterk. Met goed positiespel wisten zij steeds de vrije man te vinden. De Rijp was in een nieuwe opstelling vooral zoekend naar zichzelf en leek hopeloos uit vorm. Tot diep in de eerste helft was het lijden voor De Rijper supporters. EVC wist met het veldoverwicht echter nooit echt een bres te slaan in de sterke Rijper verdediging van Menno, Luc, Bas en Luc. Een brok onverzettelijkheid! Goalie Bruce hoefde maar een enkele keer op schoten van afstand in te grijpen.

En toen verschenen de cheerleaders… of mascottes… of jokers?! Zegt u het maar.

fluiten

In elk geval kwam De Rijp beter in haar spel. Finn was opeens een stofzuiger, aanspeelpunt en spelverdeler in één, waardoor Stan meer ruimte kreeg voor zijn aanvallende acties. Björn liet zich niet afleiden door vrouwelijk schoon (ook al moest zijn blonde kuif natuurlijk wel een beetje netjes blijven) ging steeds mee in de aanval en weer inzakkend om de verdediging te helpen. De Rijp ging ten aanval, maar de juiste afronding ontbrak. Rust met brilstand.

Met meer inzet en vooral meer nauwkeurigheid in de passing werd De Rijp in het tweede bedrijf steeds gevaarlijker. EVC mocht achterin de bal rondspelen, maar zodra de gasten over de middellijn kwamen stuitten zij op de Rijper strijdlust. Duels werden door De Rijp gewonnen en ook de passes kwamen beter aan. Cheerleader energie? Of werden de jongelingen van EVC afgeleid? Ik geloof in het eerste. Stan brak uiteindelijk de ban nadat een hoge voorzet door een Edammer hand werd weggeslagen. De toegekende strafschop werd door onze captain feilloos ingeschoten, BWAMM, 1-0. Een krappe marge, maar wel erg lekker! Toen kwam Giel en wat later Tom binnen de lijnen. Zij brachten nieuwe energie en strijdlust. EVC probeerde een bres te slaan, maar stuitte keer op keer op de Rijper onverzettelijkheid. Toch bleef de marge krap en de wedstrijd daardoor spannend. De Rijp zocht de diepte. Jip kwam een paar keer op snelheid door, maar had weinig geluk in de afronding. Vlak voor tijd, in de 79ste minuut, wist hij zijn team op veilige marge te brengen en zichzelf te belonen voor zijn uitstekende optreden. De pass was op maat, Jip klopte de verdediger op snelheid en knalde snoeihard in de korte hoek binnen, BWAMMM 2-0. Gloria! Heel De Rijp zuchtte van verlichting. doelpunt-2

Dat was fijn, want donkere wolken pakten zich letterlijk samen boven het veld en terras. Voorbode voor hemelse nattigheid en Donnerwetter! Wij schrijven drie punten bij en staan nu in de middenmoot. De glunderende cheerleaders zijn er – ondanks een op handen zijnde verhuizing – natuurlijk volgende week weer bij tegen LSVV in Zuid Scharwoude !!!! Groetjes uit Graft.

2016-10-02T16:20:40+00:00zondag 2 oktober 2016|Wedstrijdverslagen|