JO 15-1 (C1) en uitstekende overwinning in beladen wedstrijd

//JO 15-1 (C1) en uitstekende overwinning in beladen wedstrijd

SV De Rijp JO 15-1  – Purmersteijn JO 15-2   3 – 1

Afgelopen weekend stond voor de C1 in het teken van een wedstrijd tegen de koploper. En als die koploper dan ook nog Purmersteijn heet dan kun je met recht spreken van een beladen duel. En omdat vorige seizoen alle wedstrijden tegen P’steijn een emotioneel karakter kenden had de scheidsrechtercoördinator al vroeg besloten  een ervaren kracht voor deze wedstrijd in te zetten; Good old Frans Stoop was de ( achteraf uitstekende) leidsman voor deze dag.

De  C1 moest zijn wedstrijd beginnen met enige problemen op het personele vlak. Zowel Marcus (Pfeiffer?) als Morris  (Spierscheuring?) moesten deze wedstrijd werkeloos vanuit de dug-out bekijken.  Gelukkig werd Pepijn Ent bereid gevonden om in te vallen zodat we met twee wissels aan de wedstrijd konden beginnen.  Ondanks deze blessure perikelen begon de C1 deze keer uitstekend aan de wedstrijd. De bal ging in een hoog tempo rond en met strakke passes werd steeds een vrijstaande medespeler gevonden. Ook langs de vleugels kwamen we er een paar keer gevaarlijk langs en het wachten was op het eerste doelpunt.  Een vrije trap vanaf een meter of twintig zou de ban breken. Ole en Vince stonden als Gudelj en Zyech bij de bal en spraken af wie hem zou nemen. Ole stapte over de bal heen en Vince wist hem met zijn linker in de rechter hoek te plaatsen. De keeper ging gestrekt maar was kansloos op de goed geplaatste bal: 1-0.

Het was vreemd want je zou zeggen dat een voorsprong je vleugels zou geven maar het omgekeerde was het geval. P’steijn werd wakker en wij werden zwakker. De passing werd onzorgvuldig en er werd opeens veel onnodig balverlies geleden. Die mindere periode was dan ook de inleiding voor de gelijkmaker. Het verder uitstekend spelende centrale duo Luuk en Youri vergaten 1 moment duidelijk te communiceren wie de bal zou nemen en zo viel de bal ineens voor de voeten van de spits die ook nog via de kluts de bal over Mark heen frommelde: 1-1 en tevens de ruststand. En het beloofde door die ruststand wederom een spannende tweede helft te worden.

Gelukkig ging de C1 in de tweede helft door zoals het begin van de wedstrijd.  Er werd lekker gevoetbald en er ontstonden kleine kansjes die echter niet voor echte verontrusting in de P’steijnse defensie konden zorgen.  Totdat halverwege de tweede helft, na een goede combinatie over rechts, Ole met een lekker steekpassje Cas het strafschopgebied in stuurde. Cas werd met twee handen in de rug naar het gras gewerkt  en gezien het feit dat er nauwelijks geprotesteerd werd, was de gegeven strafschop een terechte straf. Vince bleef ook voor dit klusje cool en zette de C1 op een terechte 2-1 voorsprong. Nu werd het zaak om die voorsprong vast te houden en P’steijn niet terug te laten komen in de wedstrijd.  Een derde doelpunt zou voor de zekerheid wel prettig zijn en de C1 bediende het publiek daarom met de mooiste aanval van de wedstrijd. Bij deze aanval over vele schijven werd uiteindelijk Milan door Niki bereikt met een subtiel steekpassje door het midden en Milan tekende voor het briljante slotakkoord van deze aanval: 3-1. Nu was de strijd gestreden en met deze puike wedstrijd wist de C1 3 punten van de koploper te ontfutselen.  Volgende week weer zo’n lekkere pot!

Tegenstander van dienst is namelijk volgende week onze buurvereniging Beemster wat dit weekend een verdienstelijk gelijkspel tegen EVC behaalde. Jullie  zijn gewaarschuwd dus! En omdat jullie mee willen blijven doen om de bovenste plaatsen is dit weer een potje waar jullie je tanden in mogen zetten. Net zo spelen als dit weekend en dan komt het zeker goed!  Veel succes in Beemster !

2016-10-02T16:25:26+00:00zondag 2 oktober 2016|Wedstrijdverslagen|