SV De Rijp opnieuw met lege handen

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp opnieuw met lege handen

Wat vooraf als een wedstrijd voor drie punten werd beschouwd, leverde opnieuw geen overwinning op. SV De Rijp 1 delfde zondag net als een week eerder tegen SV Beemster ook in de tweede helft het onderspit. Dit keer was Meervogels de Walvisvaarders de baas (2-4). De ploeg uit Akersloot bleek voor rust in het eerste kwartier al heer en meester op ons hoofdveld. Maar daarna kwam SV De Rijp met het bekende reactievoetbal steeds vaker gevaarlijk voor de dag. In de rust konden vijf grote kansen worden genoteerd. Thom Rijser (2x) ­-verdienstelijk op tien – Melle Boersma en Nick Visser (2x) hadden De Rijp op voorsprong kunnen brengen.

In de tweede helft kwam Meervogels scherper uit de kleedkamer.  Tom Adrichem zette de bezoekers op voorsprong na een verkeerde spelhervatting van doelman Jos Timmer. De speler van Meervogels zou vervolgens nog twee keer scoren en een zuivere hattrick compleet te maken. Aanvankelijk stribbelde De Rijp wat tegen. Een fraaie pass van Ricardo Stam werd opgevangen door Nick en hij bediende Tim Deitmers die de bal hoog in de touwen schoot (1-1). Maar Adrichem sloeg nog twee keer toe, onder andere uit een vrije trap die volgens trainer Peter van der Zwaan ten onrechte was gegeven. Arbiter Blank kon het achteraf niet helemaal ontkennen, maar het was wel fataal voor De Rijp. Meervogels maakte ook nog 1-4.

Een kwartier voor tijd deed Thom wat terug na weer een assist van Nick (kopbal). Invaller Michel Keetman schoot van dichtbij over het doel, Blank had nog een rode kaart aan Meervogels kunnen verstrekken toen de doorgebroken Nick werd aangetikt en na een niet gegeven corner ontstond een tegendoelpunt. Maar eigenlijk verdiende De Rijp geen overwinning.

Ook zondag bij Zeevogels zullen nog verschillende spelers door blessures en vakantie ontbreken. Van der Zwaan heeft een week de tijd om na te denken over het vervelende gegeven dat zijn ploeg te veel goals incasseert en te veel kansen mist.

Erik Oudshoorn.

2016-10-10T20:03:53+00:00maandag 10 oktober 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|