Meer, of minder vogels?

//Meer, of minder vogels?

Meervogels JO17-1 – SV De Rijp JO17-1                               0-3 (0-0)

Zaterdag 15-10-2106 mochten we aantreden tegen de hekkensluiter uit Akersloot. Maar dan wel precies aan de overkant van het Uitgeester meer. Meervogels dus. Via het pontje waren we er supersnel. Het had nog sneller gekund als we niet via de parkeerplaatsen van de handbal en de tennis hadden gereden. Maar ach, een avontuurtje op z’n tijd is best leuk en zo ontdekten we het rijke  (sport)verenigingsleven van Akersloot. Gelukkig dat we niet uitkwamen in Groningen, bij de gelijknamige vogelvereniging. Sorry, ik dwaal af.

Met nog maar een enkele halve kracht in de ziekenboeg lijkt het team weer compleet te geraken. Allez les Rouge-Blancs! Met halve krachten Matthijs en Mick en supersub Ole (van de JO15-1) op de bank van de luxe dug out begonnen de matadoren de wedstrijd. Al in de eerste minuut had De Rijp afstand kunnen nemen. Helaas werd de inzet van Jip geblokt door een net op tijd inglijdende verdediger. Het enige noemenswaardige feit van de eerste helft was verder een geweldige redding van Bruce op een inzet van de thuisploeg. Als een duveltje uit een doosje sprong hij van de ene naar de andere hoek waar de bal dreigde tegen de touwen van het Rijper netje te slaan. Maar Bruce stak er letterlijk een stokje voor (!) dat Meervogels de score kon openen. Dat hij daarna zijn klokkenspel weer in orde moest brengen was evident. Captain Stan greep in toen de gastheren zich even van hun minder sportieve kant lieten zien. Mispels. Ze bleven doorspelen terwijl onze goalie zijn transgender operatie ongedaan probeerde te maken. Ik maak verder geen woorden vuil aan de eerste helft dan deze resterende: De Rijp was slordig in de passing en niet scherp in de dekking en duels, waarmee de gastgever het idee mocht houden op een stunt. Gelukkig dat de Luc y Luc-ies, Beau, Menno en Tom steeds wel op tijd de aanvallers van de thuisploeg de bal ontfutselden.

De tweede helft werd er gelukkig uit een ander vaatje getapt. De aangeslagen Tom (hamstring) werd vervangen door Matthijs. Gelukkig was het spel van dit Mars mannetje weer als vanouds. De Rijp pakte steeds meer het initiatief en de passing werd beter. Een prachtig passje van Stan werd door Björn op heerlijke wijze met een dropkick binnen geknald, BWAMMM, de 0-1 met een griffel. Lekker! De Rijp kwam beter in zijn spel, maar Meervogels gaf zich nog niet gewonnen. Een tweede goaltje zou De Rijp wat meer rust geven. Die verdiende tweede treffer viel gelukkig op tijd. Jip speelde zich weer uitstekend vrij en Stan kon de bal binnen tikken. Wij zeggen: een rollertje telt ook, ROLLLL, 0-2! Gelukkig, want onze Spielmacher vond kort daarvoor de keeper op zijn weg bij een mooie kans. Toen konden Mick en even daarna ook Ole hun minuten maken. Mick had geoefend met houthakken en kapte een stuk of tig keer de invliegende verdedigers uit, om daarna met een listig balletje de keeper voor de derde keer te verschalken, LISTTT, 0-3 !! Gelukkig dat de inzet van onze jongens in de tweede helft zijn vruchten af wierp. Een moeizame en toch eenvoudige overwinning betekende weer een lekkere 3 punter voor onze jongens. Een mooie reeks

Nog even een tip aan de Akersloter DJs van het clubhuis. De muziekkeuze mag de volgende keer wat meer afgestemd op de smaak van de bezoekers. De mix van slappe H6 aftreksels en net niet skihut hoempapa was om te huilen. Zelfs onze toch lekker los in de heupen zittende spelersmoeders bleven onbeweeglijk zitten. Dat had heel anders kunnen zijn bij een afgestemde mix. Van de weeromstuit en meligheid werd bijna de polonaise ingezet.

Volgende week geen wedstrijdverplichtingen. 29 Oktober wordt de competitiestrijd met een thuiswedstrijd tegen Jong Holland JO17-1 weer hervat. Groetjes uit Graft.

2016-10-16T19:24:49+00:00zondag 16 oktober 2016|Wedstrijdverslagen|