JO 15-1 (C1) en een bekertussendoortje

//JO 15-1 (C1) en een bekertussendoortje

SV De Rijp JO 15-1  – Sporting Krommenie 10 – 0

Vorig jaar speelden we de beker-poulewedstrijden  in de eerste weken van het seizoen. Nu spelen we ze op drie zaterdagen in september, oktober en november. Hoe stonden we er ook al weer voor? Oh ja, de allereerste wedstrijd van het seizoen werd bij VV Bergen met 0-3 gewonnen. De andere wedstrijd in onze poule eindigde in een eclatante 11-0 overwinning voor De Foresters. Het zou dus zo maar kunnen betekenen dat de heren vandaag tegen de zwakkere broeder uit de poule zou spelen en die voorspelling bleek ook juist.

Eigenlijk werd bij de warming-up al duidelijk dat het niet de vraag was of De Rijp zou winnen maar meer met hoeveel ze zouden gaan winnen. Na 5 minuten was het dan ook al raak. Uit de eerste corner van de wedstrijd kopte Ole de goed genomen hoekschop van Vince lekker binnen: 1-0.  Twee minuten later werd de score verdubbeld door Cas. Hij gaf een goede voorzet van Ole met zijn hoofd het laatste zetje: 2-0. Weer twee minuten later zagen we een prachtige aanval over rechts. Ole stuurde Morris de diepte in en met zijn snelheid stoof hij de linksback voorbij en gaf een strakke voorzet. Cas roste de bal vervolgens hard in het dak van het doel en na 10 minuten was het dus al 3-0. Nu stokte de doelpuntenmachine voor een te lange periode want de slordigheid sloop al snel in het spel. De tegenstander nodigde ook niet uit om scherp te blijven.  Pas in de 30e minuut werd weer gescoord en invaller Mees luisterde zijn debuut in de C1 op met twee doelpunten. De 4-0 en 5-0 waren van zijn voet en Cas  bekroonde zijn prima eerste helft met een tweede kopdoelpunt en bepaalde de ruststand op 6-0.

De tweede helft kon eigenlijk wel schriftelijk afgedaan worden  en dat doen we dan maar ook. Dit bekertussendoortje was eigenlijk voor niemand echt leuk. Alleen speelt de C1 door het resultaat van deze wedstrijd en de overwinning van De Foresters op VV Bergen op 19 november zijn eerste ‘finale’. In die wedstrijd wordt dan bepaald wie verder gaat naar de volgende ronde.  En dat het leuk is om door te gaan naar de volgende ronde weten we nog van vorig jaar. Veel succes dus in november met jullie volgende beker-ussendoortje.

Volgende week weer competitie met een spannende pot tegen ZOB, dat net als de C1 al negen punten heeft verzameld.

2016-10-23T20:22:04+00:00zondag 23 oktober 2016|Wedstrijdverslagen|