JO 15-1 (C1)  en de jaarlijkse wedstrijd met 2 gezichten

//JO 15-1 (C1)  en de jaarlijkse wedstrijd met 2 gezichten

ZOB JO 15-2  – SV De Rijp JO 15-1  0 – 3

Afgelopen zaterdag mocht de C1 tegen ‘buren’ van ZOB aantreden dat net als onze  C1 al negen punten verzameld had. De eerlijkheid gebiedt daarbij te zeggen dat ZOB die 9 punten verzamelden tegen de drie hekkensluiters van onze competitie terwijl wij onze wedstrijden speelden tegen tegenstanders uit de bovenste helft. Op papier moest het dus te doen zijn.
In een met zonovergoten Zuidoostbeemster was het goed toeven langs de lijn en we maakten ons op voor een lekkere pot voetbal. De start was bemoedigend en binnen de kortste keren werden de eerste kansen gecreëerd. Het was aan onszelf te wijten dat we niet eerder afstand namen van deze tegenstander. ZOB had eigenlijk geen enkele kans en dat kwam met name omdat onze verdediging stond als een huis. Het centrale duo Youri en Morris kwam geen moment in de problemen en werden op de flanken solide bijgestaan door de backs Jur en Brian. En als ZOB er een keer langskwam dan stond onze betrouwbare doelman Mark  soeverein op zijn post.  Mooi om te zien hoe de opbouw zorgvuldig van achteruit werd opgebouwd om de bal vervolgens bruikbaar over te dragen aan de middenvelders en de spitsen.

In de 8ste minuut was dan toch raak en was het Vince die opeens geheel vrij stond op de rand van de 16. Hij mocht ongestoord uithalen en met een droge knal zette hij de C1 op voorsprong: 0-1. Onze mannen gingen door deze opsteker vol goede moed verder maar waren in de afronding niet meedogenloos genoeg en verzuimden om de wedstrijd al voor rust in het slot te gooien. Gelukkig werd de voorsprong nog wel verdubbeld door Enzo die na goed doorzetten van Milan op de rechterflank de bal in het doel kon lopen: 0-2.

De C1 speelden eigenlijk prima maar vergaten zichzelf te belonen met een paar doelpunten meer. Alhoewel het coachend duo in de rust had gezegd om op dezelfde manier verder te voetballen, kwam de C1 in de tweede helft onherkenbaar uit de kleedkamer. Geheel ongeïnspireerd en lusteloos ging de heren over het veld en van het goede combinatiespel in de eerste helft was niets meer terug te vinden. Je zal maar een dwarrelgoal tegen krijgen, dan wordt het ineens een heel ander en zelfs nog moeilijk potje. Dat gebeurde echter niet maar het kostte moeite om de mannen weer bij de les te krijgen.  Het leek een totaal ander team wat vlak daarvoor een prima eerste helft had gespeeld.

Halverwege de tweede helft kreeg men gelukkig de slag weer een beetje te pakken en werden we weer gevaarlijk in het strafschop gebied. Maar onze spitsen hadden geloof ik medelijden met de keeper en wilde hem niet laten vissen. Zelfs de mooiste kansen werden om zeep geholpen en zo bleef het onnodig lang 0-2.
Pas in de 27 ste minuut werd uiteindelijk een veilige marge bereikt en het was Ole die het maar een keer vanuit de tweede lijn probeerde. Met een goed geplaatst afstandsschot wist hij de keeper eindelijk weer een keer te passeren voor de zeer verdiende 0-3.

Maar goed, dan hebben we de jaarlijkse wedstrijd met twee gezichten maar al vast gehad. Spelen we volgende week een héle ‘kwieke’ wedstrijd in plaats van een halve!

We doen nog volop mee om de bovenste plaatsen en streven naar het plaatsen voor de promotie poule na de winterstop. Veel succes tegen Kwiek de komende week!

Andreas Oerlemans

2016-10-30T19:18:18+00:00zondag 30 oktober 2016|Wedstrijdverslagen|