JO17-1 (za) houdt het lang spannend. Shocking Blue en de gloria!

//JO17-1 (za) houdt het lang spannend. Shocking Blue en de gloria!

SV de Rijp JO17-1 – Jong Holland JO17-1 4-2 (3-1)

Zaterdag 29 oktober. Soms heb je van die dagen… Dan lijkt alles mee te zitten (haha, dacht u anders?)? Allereerst was deze zaterdag een werkelijk fantastische zonnige sportdag. Echt genieten voor de weer in grote getale aanwezige supportersschare van beide teams. Van fijne cheergrils tot oma’s en opa’s en alles daar tussen. Leuk hoor! Het Rijper team had vandaag een flinke uitdaging. Vaste keeper Bruce kon vandaag niet spelen, Tom was zijn waardig atletisch vervanger. Meevaller 2 is dat hij toch zeker enige ervaring als keeper heeft. Meevaller 3 was ook een beetje een missertje. Van uw schrijver dan. De Rijp bleek uit de startblokken geschoten, want al na 1 minuut lag de bal in het Jong Hollandse netje. Een pass van Matthijs was op maat op Jip. Onze supersnelle spits maakte deze buitenkans perfect af. Nog sneller dan Daphne S. de 200 m kan lopen lag de bal alweer in het JH netje. Een combinatie tussen Jip en Matthijs werd door ons Marsmannetje-met-dikke-knie perfect binnen geschoten. Enige missertje was dat uw schrijver toen nog bezig was met het controleren en vegen van de kleedkamers. Bestuursdienst is een grote verantwoordelijkheid. En dan mis je dus wel eens een werkelijk sensationeel begin van je team. BWAM en BWAM 2-0 met 3 minuten op de klok. Waren de gasten dan nog niet wakker? Blijkbaar! Maar de gasten herpakten zich. Toch was de thuisploeg het dichtst bij de 3-0 maar de lob van Captain Stan belandde op de paal. Invalkeeper Tom onderscheidde zich met een fantastische redding op een doorgebroken speler van JH. Toch maakte JH de aansluitingstreffer, met een mislukte voorzet. De bal paste precies tussen de deklast en de grabbelende handen van onze vergeefs springende Tom. De Rijp antwoordde op de enig juiste manier: de dodelijke counter. Stan onderschepte de bal en passte in op de teruggekomen Mick. Jip trok met een uitstekende loopactie de JH verdediging uiteen, Stan dook de ruimte in en werd door Mick op maat aangespeeld. Onze captain knalde heerlijk binnen, BWAMMM 3-1. Dat was ook de ruststand. Na rust zette JH de thuisploeg vast op eigen helft. Of liet De Rijp dat gewoon lekker toe? Kom maar …?

Dat leverde enkele hachelijke momenten op voor het Rijper doel. Met kunst en vliegwerk en super veel energie van onze onvermurwbare strijders (waar de sterke verdediging goed werd geholpen door de middenvelders en zelfs de spitsen; totaalvoetbal noemen we dat) hield De Rijp stand. Slechts een keer moest Tom vissen op een uitstekende aanvallende actie van JH. 3-2. Ondertussen bleef De Rijp loeren op kansen. Op onverklaarbare wijze (of vermoeidheid) misten onze spitsen een paar uitstekende mogelijkheden om definitief de wedstrijd op slot te gooien. Daardoor bleef het spannend en kwam er steeds meer emotie in het spel. Een inzet van Jip rolde net niet ‘geheel en al’ over de doellijn, maar even later kwamen Jip en Stan beiden vrij voor de keeper. Jip legde de bal precies op tijd opzij, Stan schoof zijn tweede koel binnen, SCHUIFFF, 4-2 werd daarom de eindstand.

Een uitstekende partij, waarbij alle jongens keihard hebben gewerkt. Net als alle fans ben ik supertrots op jullie inzet en teamspirit. Iedereen gaf meer dan 100% en dat was vandaag nodig. Ole, jij ook weer bedankt voor je uitstekende invalbeurt. Team: Gefeliciteerd met deze uitstekende overwinning EN een keurige 3de plaats op de ranglijst. Volgende week spelen we weer thuis, dan ontvangen we Reiger Boys uit HHW.

PM: Meevaller 6 hou ik lekker voor mezelf đŸ˜‰ Shocking Blue. Groetjes uit Graft.

2016-10-30T19:23:07+00:00zondag 30 oktober 2016|Wedstrijdverslagen|