SV De Rijp kan weer geen vuist maken

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp kan weer geen vuist maken

Het wordt een eentonig verhaal. Ook de wedstrijd tegen WSV ’30, de achtste in de competitie,  had SV De Rijp 1 niet hoeven te verliezen maar het gebeurde wel: 1-3.  Met als gevolg dat ons vlaggenschip nu de aansluiting met de plekken boven de directe degradatiezone dreigt te verliezen. Alleen OSV, dat met 0-5 verloor van Volendam, staat onder het team van trainer Peter van der Zwaan. Hercules Zaandam, toevallig volgende week de tegenstander, is de dichtstbijzijnde ploeg in de rangschikking met drie punten meer op de twaalfde plek, maar een wedstrijd minder gespeeld.
De Rijp was goed bezig tot Nick Visser halverwege de eerste helft een kans miste en WSV op de counter toesloeg. Een hoge bal werd door Jos Schrama licht getoucheerd met het hoofd waarmee hij buitenspel ophief. Doelman Jos Timmer haalde de doorgebroken speler van de ploeg uit de Wormer onderuit, maar de terechte strafschop werd alsnog benut. Nog geen twee minuten later lag de bal voor de tweede keer in het net. Voorin ontbrak bij De Rijp de overtuiging en het vertrouwen wat terug te doen. Wesley Rollman (kopte naast), Tim Deitmers (schoot voorlangs), Nick (kopte over), hadden de marge kunnen verkleinen maar faalden voor het doel.
In de tweede helft moest WSV al in de 55ste minuut met tien man verder. Maar zoals twee weken geleden bleek dat eerder een nadeel voor De Rijp. Al snel bracht WSV de 0-3 op het scorebord en was de wedstrijd beslist. Vervolgens drong De Rijp een half uur aan, maar dat leverde slechts de eretreffer van Tim Deitmers op.

Erik Oudshoorn.

2016-11-01T17:15:34+00:00dinsdag 1 november 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|