SV De Rijp zakt verder weg op ranglijst

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp zakt verder weg op ranglijst

SV De Rijp is op een gedeelde laatste plaats beland in de Derde Klasse B. Het team van trainer Peter van der Zwaan verloor ook van Hercules Zaandam (4-1), de zevende nederlaag van dit seizoen, terwijl rode lantaarndrager OSV verrassend won van WSV ’30 (1-3).

Onverklaarbaar is het allemaal niet. Na afloop legde elftalleider Nico Oudejans twee mapjes met spelerskaarten op tafel. De ene met de pasjes van de beschikbare selectie, de ander met de identiteitsbewijzen van de geblesseerden. ‘En dat mapje is net zo dik. We zouden een heel elftal met geblesseerde spelers kunnen opstellen’, aldus Nico.

Feit is dat er in Zaandam te weinig kwaliteit op het veld stond om de tegenstander echt aan het wankelen te brengen. Al in de dertiende minuut kwam de fusieclub op voorsprong door een treffer van Emre Bilgin. Daarna leek De Rijp met een kleine achterstand de rust te halen, maar in de laatste minuut liet doelman Jos Timmer een kopbal van Remy Goudriaan door zijn handen glippen.

Vervolgens moest De Rijp, dat voor de pauze nauwelijks een kans had gehad, in de tweede helft risico’s nemen. Hercules leek zich niet zo druk meer te maken en ging wat gemakzuchtig achterover leunen. Of kwam het door het beter verzorgde aanvalsspel van De Rijp dat het wedstrijdbeeld zichtbaar veranderde? Jos Timmer moest echter desondanks nog wel een paar keer redding brengen en maakte zo zijn fout van voor rust weer enigszins goed. Zo’n twintig minuten voor tijd kreeg De Rijp loon naar werken. Mikey Hoffs, die voor dit niveau duidelijk nog wedstrijdritme ontbeerde, glipte in het strafschopgebied langs een tegenstander en werd neergehaald. Wesley Rollman drukte vanaf de stip onberispelijk af. Zo’n tien minuten later knalde Wesley ook nog op de lat. De spitsen Mikey en Nick Visser stonden te veel op een eiland om gevaar te kunnen stichten.

Toen de gelijkmaker uitbleef, sloeg Hercules toe. Weer Goudriaan en Bilgin brachten de eindstand op 1-4. Stijn Deitmers kreeg nog een kans na een pass van Mikey, maar De Rijp moest weer met lege handen naar huis.

Het grootste gevaar van deze slechte serie is dat het vertrouwen volledig wegebt. Het devies zou moeten zijn: blijf geloven in betere tijden! Behalve in de eerste wedstrijd tegen Vitesse ’22 zijn de Walvisvaarders geen enkele keer weggespeeld, maar komen ze net tekort om een goed resultaat te behalen. En dat wordt in de Derde Klasse al helemaal moeilijk wanneer spelers als Ricardo Stam, Menno Meijland, Valentijn Jonk en René Boots ontbreken. Er staat tegenover dat andere, jonge spelers nu een kans krijgen zich te manifesteren. Zo beleefde Mike Koster in Zaandam als invaller een prima competitiedebuut. Volgende week wacht Volendam aan De Dijk. Een wedstrijd die gezien de stand eigenlijk niet verloren mag worden.

Erik Oudshoorn.

2016-11-06T22:54:21+00:00zondag 6 november 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|