JO 15-1 (C1) Alles was anders

//JO 15-1 (C1) Alles was anders

SV De Rijp JO 15-1  – Kwiek 78 JO 15-1 5 – 1

Alles was anders deze middag: het weer, het veld, het tijdstip, de opstelling en het vieze shirt van Mark ( eb ik je toch genoemd Mark). Allereerst was het weer deze keer wel zoals het een echte herfstdag betaamde en voor het eerste stonden er weer supporters met paraplu’s langs de lijn. Voor het eerst dit seizoen ‘mochten’ de mannen, in verband met 16 jeugd thuiswedstrijden, aantreden op het C veld in plaats van op het vertrouwde kunstgras en dit bleek zeker in het begin van invloed op het spel.

Vervolgens moesten de heren aantreden op een ‘nieuw’ tijdstip. Om 13.00 uur stond de JO15-1, in een nieuwe en sterk gewijzigde opstelling t.o.v. afgelopen week, klaar voor de wedstrijd tegen Kwiek. Met name de laatste linie was behoorlijk omgegooid en dat bleek de rust in de eerste 20 minuten niet ten goede te komen. Iedereen moest wennen aan zijn nieuwe plek en omdat Kwiek veel kwieker bleek dan verwacht, was de start van de JO 15-1 allesbehalve rooskleurig. Persoonlijk vind ik het wel verstandig om de heren zoveel mogelijk op hun eigenlijke posities te laten starten, zodat iedereen kan wennen aan veel voorkomende spelsituaties en ingeslepen spelpatronen. Het eerste doelpunt, en deze keer dus van Kwiek, was naar mijn mening een resultaat van de niet op elkaar ingespeelde verdedigingslinie. Twijfelend optreden gaf uiteindelijk vrije doorgang aan de spits van Kwiek die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen: 0-1. Op achterstand dus en dat was ook al weer anders….

De JO 15-1 moest op jacht naar de gelijkmaker maar was weer niet gelukkig in zijn afwerking. Enzo had de pech dat een zeer goed geplaatst en ‘gedrukt’ schot op de paal ketste en dus net geen doel trof.  De rust werd gelukkig toch met een gelijke stand bereikt omdat Niki 10 minuten voor rust de bal vanaf rechts lekker kon voorgeven en Milan er goed zijn kop tegen kon krijgen. De tot dan toe prima keepende sluitpost van Kwiek zag er bij dit doelpunt ‘niet helemaal goed uit’: 1-1 en tevens ruststand.

Na de rust waren slechts 8 minuten gespeeld toen donder en bliksem scheidsrechter Tom Smits ertoe dwong beide teams van het veld te halen. Die eerste 8 minuten bleef Kwiek vrij makkelijk op de been en het leek een moeizame middag te worden voor de JO 15-1. Na een minuut of 10 mochten de heren weer de wei in en het frisse buitje was wellicht de koude douche die het team nodig had. Ze kwamen na deze onderbreking scherp uit de startblokken en met de achterhoede in een meer vertrouwde opstelling kwam de opbouw ook beter uit de verf. Het werden de Ten minutes of Fame van Milan, die ook een hele andere vorm toonde dan de week ervoor. Hij rondde eerst een uitstekende voorzet van Cas af met een droge knal: 2-1 en daarna maakte hij de mooiste van de middag met een gecurved schot in de rechterbovenhoek: 3-1. De race was gelopen en De Rijp kon nu profiteren van de ruimte die men kreeg omdat Kwiek moest gaan aanvallen. Enzo wilde niet achterblijven bij zijn collega-spits en wist ook nog 2 maal het net te vinden. De 4-1 rondde hij beheerst af nadat hij op snelheid de diepte was ingestuurd en de 5-1 was een ½ goal van Niki die heel goed doorging als linksbuiten en niet zelfzuchtig deze keer de bal heel goed terug legde op Enzo: Bingo !

Het enige dat dus uiteindelijk niet anders was, was de overwinning. De stand was dat wel weer, want de JO 15-1 staat nu opeens eerste.  Volgende week Oosthuizen thuis met als twaalfde man en extra tegenstander het fenomeen dat ‘onderschatting’ heet. Misschien toch maar starten met een lekker vertrouwde opstelling. Het hoeft niet altijd anders….

Andreas Oerlemans

2016-11-07T21:03:38+00:00maandag 7 november 2016|Wedstrijdverslagen|