10. JO 15-1 (C1) Doen wat je doen moet!

//10. JO 15-1 (C1) Doen wat je doen moet!
SV De Rijp JO 15-1  – Oosthuizen JO 15-1  3 – 0

Het goede vroege ochtendnieuws kwam uit Edam. Mede-titelkandidaten EVC en Purmersteijn speelden in de vroeg ochtend tegen elkaar gelijk en daar schoten ze allebei niet echt veel mee op. Purmersteijn moest winnen na een nederlaag afgelopen week tegen Hollandia en EVC moest winnen om alles in eigen hand te houden. Het 2-2 gelijkspel was dus een prettig schoenkadootje van de goedheiligman die deze week in De Rijp aan kwam. Goede kerel toch, om zo met ons mee te leven!

Het resultaat van bovenstaand gelijkspel was dus dat de C1 weer alles in eigen hand heeft om “Herbstmeister” te kunnen worden. Gewoon even je eigen resterende wedstrijden winnen….dat was het devies van deze morgen.

Tegenstander  Oosthuizen leek gezien hun eerdere resultaten een makkelijke prooi maar het fenomeen onderschatting lag, net als vorige week tegen Kwiek, op de loer.
De keer trok de C1 echter fel van leer en dat resulteerde al na twee minuten in een vroege voorsprong door een eigen doelpunt van Oosthuizen. De verdediger probeerde een strakke voorzet van Niki vanaf links hard weg te rossen maar raakte de bal volledig verkeerd en passeerde zijn eigen doelman:1-0.  De C1 kreeg een boost door deze opsteker en zette met flinke druk vooruit de tegenstander goed vast. Ole veroverde de bal op het middenveld en stuurde Niki met een fluwelen pass de diepte in. Die bleef uitermate koel in de afwerking en binnen 6 minuten stond het 2-0.
In de 20ste minuut was ook nu weer Niki bij een doelpunt betrokken. Hij wist Milan te bereiken met een handig passje en Milan rondde snoeihard af: 3-0

Met deze prettige stand ging de C1 de rust in en het spelbeeld zag er naar uit dat er in de tweede helft minimaal nog 3 doelpunten bij zouden komen. Voetbal is echter soms een raar spelletje en soms kun je dan ook niet begrijpen dat een team dat voor rust heer en meester was, in de tweede helft op eigen helft wordt teruggedrongen. Oosthuizen gooide alle schroom van zich af en bleek een prima combinerend team in de tweede helft. Bij onze mannen kroop de onrust in het spel en ging iedereen lopen met de bal in plaats van net zo te combineren als in de eerste helft. De spaarzame momenten dat we bij het doel van onze tegenstander kwamen waren we deze keer niet zo trefzeker als tegen Kwiek in de tweede helft.  Zo stonden we morrend langs de lijn, mezelf incluis. Terwijl de jongens natuurlijk eigenlijk deden wat ze moesten doen; hun eigen wedstrijd winnen! Wij vinden dat dat ook meteen met mooi voetbal moet, terwijl ze in Italië niet malen over hoe je de punten haalt, als je ze maar haalt! De C1 won dus met 3-0, een prima marge en een clean sheet voor de keeper en verdediging. We moeten gewoon tevreden zijn met zo’n uitslag! Ook al was het niet de beste tweede helft van het seizoen…

Nu staan er twee ‘finales’ op het programma. Volgende week kijken of de mannen hun bekeravontuur met een ronde kunnen verlengen en over twee weken de competitie- kraker tegen Hollandia die wellicht beslissend is voor deze  najaars-competitie.
Het worden spannende weken maar voor dit soort potjes zit je op voetbal! Spanning, strijd en als het goed gaat, een fantastisch resultaat. Mannen, ga gewoon lekker voetballen, geniet ervan en doe gewoon wat jullie moeten en kunnen doen! We zijn toch wel trots op jullie en hebben er vertrouwen in!

Andreas Oerlemans

2016-11-13T23:14:42+00:00zondag 13 november 2016|Wedstrijdverslagen|