Dramatische dag De Rijp in Volendam

/, Wedstrijdverslagen/Dramatische dag De Rijp in Volendam

SV De Rijp beleefde zondag een rampzalige dag. Zelf werd het team van trainer Peter van der Zwaan vernederd door Volendam (7-2), terwijl concurrent OSV won van Wijk aan Zee (2-1). De Rijp staat nu met vier punten stijf onderaan in de Derde Klasse B, terwijl er voor de winterstop nog moet worden aangetreden tegen drie sterke teams, te weten HSV, DTS en SVW ’27.
Weinig is er meer over van de ploeg die vorig seizoen zo glorieus kampioen werd. Het vertrouwen is tot het nulpunt gedaald. In defensief opzicht wordt de tegenstander te veel ruimte gegund en voorin hebben de aanvallers te veel kansen nodig om te scoren. Terwijl vorig jaar het halve team op schot was. Al moet gezegd worden dat ook aan De Dijk weer verschillende belangrijke basisspelers ontbraken, onder wie Menno Meijland, René Boots, Tim Deitmers, Valentijn Jonk en Patrick Oudejans.
Komend weekend zijn de Walvisvaarders vrij en kan de batterij worden opgeladen voor mogelijk een paar stuntjes. Het klasseverschil zoals die zich de afgelopen weken ogenschijnlijk openbaarde kan nauwelijks realistisch worden genoemd. Het team speelt gewoon ver onder zijn niveau en de oorzaak daarvan moet snel boven water komen. Want anders zal het verblijf in de Derde Klasse beperkt blijven tot één seizoen. Een inhaalrace à la Max Verstappen is na de winterstop nodig om uit de onderste regionen weg te komen. En dat moet gezien de aanwezige kwaliteit tot de mogelijkheden behoren.
In Volendam kreeg de ploeg uit het vissersdorp alle gelegenheid soms verrukkelijke combinaties op de mat te leggen. De Rijp trof een tegenstander die in zeer goede doen was.  Volendam had topscorer Robin Bont die de wedstrijd al binnen een half uur besliste. Toch had De Rijp op gelijke hoogte kunnen komen toen Wesley Rollman een kans kreeg na een snel genomen vrije trap van Nick Visser. Maar het paste helemaal in de malaise van dit seizoen dat dit soort situaties voor het doel geen treffer opleveren. Zo had Nick Visser ook een kans op 2-1 en werd een kopbal van Michel Keetman van de lijn gehaald. Een eigen doelpunt van Jos Schrama, via de paal, maakte voor Volendam al in de dertigste minuut aan alle twijfel een einde: 3-0. Na de 4-0 van Mooijer deed De Rijp wat terug. Pascal Oudejans kwam over links goed door en hij legde de bal terug op Wesley die het leer schitterend in de hoek krulde.
Het was slechts een doekje voor het bloeden. Want ook in de tweede helft scoorde Volendam er weer lustig op los. Het was dat doelman Robin van Santen met rood van het veld werd gestuurd nadat hij de doorgebroken Nick keihard onderuit had geschoffeld, anders waren de dubbele cijfers misschien in zicht gekomen. De sluitpost kon met rood van het veld en De Rijp profiteerde van de overtalsituatie alleen via een tegentreffer van Michel: 7-2.
Wesley kon terugkijken op een aardig optreden op 10, Nick had een paar sterke acties en was een groot deel van de wedstrijd eigenlijk de enige spits doordat werd gestart met een 4-2-3-1-formatie. Bas Koster, voor het eerst in de basis, had het moeilijk, maar liet wel zien over veel snelheid te beschikken. En daarmee waren alle pluspunten wel genoemd. Het wordt tijd dat De Rijp weer compleet wordt. Nu moet te veel geleund worden op spelers die vorig seizoen nog A-junior waren. En tegen een club met 1.700 leden als Volendam ben je dan niet erg kansrijk.

Erik Oudshoorn.

2016-11-14T19:03:44+00:00maandag 14 november 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|