11. JO 15-1 (C1) wint eerste ‘finale’

//11. JO 15-1 (C1) wint eerste ‘finale’
SV De Rijp JO 15-1  – De Foresters  JO 15-2   5 – 1

En dat is één! Vorige week schreven we over de twee finales die op de agenda stonden van onze C1. De eerste was de finale van de bekerpoule. Om hierin samen met De Foresters uit te maken wie er door zou gaan naar de volgende ronde. Beide teams hadden hun eerste twee poulewedstrijden gewonnen dus de winnaar zou in de beker overwinteren en in het voorjaar het bekeravontuur voortzetten.

In bar en boze omstandigheden ontvingen we opponent De Foresters op Sportpark De Rijp. Tijdens de warming-up was er nog sprake van donder en bliksem dus besloot de scheidsrechter Kamminga het aanvangstijdstip iets te verlaten zodat er ‘droog’ kon worden afgetrapt.  Later in de wedstrijd sloegen de harde hagelstenen nog wel genadeloos toe maar de wedstrijd kon worden uitgespeeld.

Beide teams combineerde er aardig op los en  leken inderdaad aan elkaar gewaagd. Maar beide teams werden niet echt gevaarlijk voor het doel.  In de 6de minuut was er de eerste kans voor De Rijp na een mooie aanval die op rechts bij Enzo eindigde. Deze slingerde de bal voor het doel en Ole leek met een harde volley de score open te breken maar de boomlange keeper stond op z’n post. In de 12de minuut kreeg de C1 een vrije trap op links, halverwege de helft van Foresters. Ole speelde de bal laag en hard de 16 in, in de hoop dat er een spits een tip-in zou kunnen maken. Nou, we wisten lang niet wie hem nou uiteindelijk maakte, maar het bleek dat, net als vorige week,  de tegenstander de bal hard achter eigen doelman wist te krijgen:1-0. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en speelde zich veelal af op het middenveld. Gelukkig voor de C1 stokte het combineren van Foresters vaak bij het strafschopgebied en werden ze niet echt gevaarlijk  voor Mark z’n doel. Na een half uur werd de score verdubbeld na een prachtige combinatie op links tussen Milan en Niki, die de bal vervolgens goed voorgaf.
Cas was net weer terug in het veld en met een staande omhaal haalde hij de trekker over:2-0. Dit was tevens de ruststand.

Nu was het zaak om goed uit de kleedkamer te komen en met dezelfde energie verder te voetballen. Nou, dat lukte deze week wel want na 1 minuut was de score 3-0. Ole kwam terecht bij de achterlijn aan de rechterkant en kon nog een mooi voorzet voor het doel geven. Niki stond helemaal vrij en tot zijn eigen verbazing ging zijn kopbal, die wel goed naar de grond gekopt werd, maar echt niet heel hard was, het doel in: 3-0
Foresters bleef lekker voetballen en gaf de strijd zeker nog niet op. Opvallend was dat de coach van de tegenpartij zijn mannen heel positief bleef coachen en dat hij ze, ondanks de nu toch ruime achterstand, bleef stimuleren om er vol voor te gaan. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Ondertussen bleef de C1 lekker doorvoetballen en speelden  ze een veel betere tweede helft dan de vorige week. Ze bouwen de score zelfs nog verder uit en weer was Niki bij het doelpunt betrokken. Zijn afstandsschot bleek onhoudbaar voor de keeper die zich niet goed had opgesteld of verkeerd timede want het was een mooi schooi maar het leer zeker houdbaar:4-0. Foresters kwam met een snelle counter nog op 4-1 maar het slotakkoord was weer voor De Rijp. Julian wervelde zich op de rechter flank  langs de verdediging en zette strak voor. Milan hoefde er toen alleen nog tegen aan te lopen:5-1 En zo won de C1 zijn eerste finale van het seizoen en bekeren ze een rondje verder. Zaterdag de tweede ‘finale’ tegen Hollandia. Jullie kunnen goede zaken doen in Hoorn. Veel succes en zorg ervoor dat jullie “Fris’ aan de aftrap staan ! Veel succes  en als jullie net zo spelen als de eerste finale, dan kan het zeker goed komen!

Andreas Oerlemans

2016-11-21T21:02:28+00:00maandag 21 november 2016|Wedstrijdverslagen|