12. JO 15-1 (C1) doet goede zaken in Hoorn

//12. JO 15-1 (C1) doet goede zaken in Hoorn
Hollandia JO15-2  –  SV De Rijp JO 15-1  0 –  5

Op naar Hoorn! Op deze vroeg ochtend vertrokken we in de mist naar de boorden IJsselmeer om de strijd aan te binden met een nog ongeslagen concurrent in de competitie. Hollandia, dat later werd toegevoegd aan onze competitie, had alleen nog maar punten laten liggen tegen Oosthuizen en hadden aan het begin van de wedstrijd dus minder verliespunten dan onze mannen. Een geduchte niet te onderschatten tegenstander dus waarbij, bij winst goede zaken zou worden gedaan in het kader van het Herfstkampioenschap en plaatsing voor de promotie poule in het voorjaar.

Genoeg gepraat. De heren speelden weer eens op gras en dat was, op een ochtend waar de nachtvorst nog uit het veld moest trekken, niet echt een voordeel voor een combinerende en technische ploeg als de onze. Maar goed, beide teams moesten het er mee doen. De mist trok net op tijd op en zo kon er om half elf gewoon worden afgetrapt.

Hollandia koos voor een overrompelingstactiek en ging furieus van start. De eerste 10 minuten moesten ‘alle hens aan dek’ en was het in de achterhoede een kwestie van vrouwen en kinderen eerst. Het was werkelijk een wonder dat Hollandia niet op voorsprong kwam en De Rijp kreeg hulp van de paal, van goed keeperswerk van Mark en van niet helemaal wakkere spitsen want drie flinke kansen waren niet aan hen besteed. Langzaamaan en minuutje voor minuutje kreeg De Rijp meer greep op de wedstrijd en kwamen ze beter aan hun combinatiespel toe. Na een minuut of 15 deelde ook deze week de tegenstander een kadootje uit. De keeper trapte de bal uit precies in de voeten van Milan en die aarzelde geen moment. Met een lekker schot in de rechterbovenhoek zorgde hij voor een opluchtende voorsprong:0-1.
Dat was een lekkere meevaller en toen begon de C1 echt lekker te voetballen. Met het zonnetje erbij kwamen de combinaties steeds beter tot hun recht en dat resulteerde 5 minuten voor rust in een verdubbeling van de score. Op rechts kende een lange aanval, met  Cas en Enzo als belangrijke tussenschakels,  Julian als eindstation en hij beloonde deze aanval met een prachtig doelpunt in de verre hoek:0-2.  Met deze score gingen de heren van hun kwartiertje rust genieten.

Je kon er natuurlijk op wachten dat  Hollandia weer met een offensief aan de tweede helft zou beginnen om zo de belangrijks ‘Anschluss tor’ te produceren.  En weer was het De Rijp wat nog even van de nasmaak van de limonade stond te genieten want ook nu dook er een spits binnen een minuut helemaal alleen voor Mark op. Gelukkig was hij wél wakker en maakte hij zijn “save of the match” door het één-op-één duel met de Hoornse spits winnend af te sluiten. De marge bleef hierdoor 2 en dat was een cruciaal moment in de wedstrijd. Hierna nam De Rijp namelijk het heft weer in handen en met de 0-3 van Cas , ook weer na een aanval over rechts, was de wedstrijd wel gelopen. Cas verkeert goed in de vorm en krijgt steeds beter in de gaten hoe hij zich moet wapenen tegen meestal grotere tegenstanders. Lekker man!  Julian bekroonde zijn lekkere wedstrijd met een heerlijke 0-4 en Vince maakte het feest helemaal compleet door een directe vrije trap in de linkerbovenhoek te laten exploderen: 0-5

SV De Rijp won dus ook zijn 2de finale en deed hele goede zaken in Hoorn. Met nog twee wedstrijden te gaan tegen ogenschijnlijk mindere broeders, heeft de C1 zijn kansen om als ‘Herbstmeister’ de winterstop in te gaan, helemaal in eigen hand.  Pas op voor het levensgevaarlijke ‘onderschattingsspook’ maar als jullie daar rekening mee houden dan zou het wel eens een heel vrolijk Midwinter Feest kunnen worden. Succes mannen!

Andreas Oerlemans

2016-11-27T21:26:18+00:00zondag 27 november 2016|Wedstrijdverslagen|