Koploper HSV overladen met cadeaus

/, Wedstrijdverslagen/Koploper HSV overladen met cadeaus

Het was nog lang geen Sinterklaasavond, maar SV De Rijp en arbiter Van Putten gaven zondag alvast wat cadeautjes weg aan koploper HSV. Mede daardoor stond na afloop een 2-4 nederlaag voor de thuisploeg op het scorebord. Pas in de tweede helft liet SV De Rijp zich van zijn beste kant zien. Maar toen was het pleit al beslecht.

Het team van trainer Peter van der Zwaan begon ondanks de (zware) nederlagen van de afgelopen weken vol goede moed aan de wedstrijd. De langdurig geblesseerde Menno Meijland was terug. Mede door de schorsing van Nick Visser moest de nummer 10 in de spits spelen. Daar vormde hij een koppel met een andere gemankeerde aanvaller, Ricardo Stam. Het leek een gewaagd experiment, want het middenveld was met de ex-junioren Thom Rijser en Bas Koster centraal onervaren. Maar De Rijp speelde goed gegroepeerd en hield prima stand. Totdat doelman Jos Timmer zo rond de 25ste minuut een inzet van Arend Swart uit zijn handen liet glippen en in zijn eigen doel werkte. Vijf minuten later nam De Rijp op de helft van de tegenstander een inworp, verspeelde daarbij de bal waarna Max Dekker 0-2 aantekende.

En de nekslag was kort voor rust een arbitrale dwaling van scheidsrechter Van Putten. Op de rand van het strafschopgebied ontnam Niels van Bavel met een ogenschijnlijk correcte tackle zijn tegenstander de bal. Van Putten moest even nadenken en besloot vervolgens de bal op de stip te leggen. De tackle op de bal was ook nog eens iets buiten de zestien ingezet. Max Jongerius liet zich de surprise niet ontnemen en bracht HSV op 0-3. Het trieste van het verhaal was dat Niels ook nog eens volgens de regels werd bestraft met een gele kaart. Van Putten zou eigenlijk een wedstrijd in de Tweede Klasse in IJsselstein fluiten, maar had zondag pakjesavond en daarom geruild met een collega om wat dichter bij huis te kunnen blijven. Zo oefende hij alvast voor Sinterklaas.

In de tweede helft was de wedstrijd uiteraard gespeeld. Toch kon De Rijp het opbrengen er het beste van te maken. Desondanks moest het eerst nog 0-4 worden. Ricardo Stam werd kennelijk nu wél reglementair getackeld aan de zijlijn, Van Putten maakte het balgebaar, en even later kon de 4 op het scorebord. Maar in het laatste kwartier deed De Rijp wat terug. Twee keer rondde Ricardo goed af. De eerste keer na een soloactie en bij de 2-4 profiteerde hij op volle snelheid van een assist van de achttienjarige Max Huider, die prima inviel. Ook Bas (19) kon als verdedigende middenvelder terugzien op een redelijk goed optreden. De Rijp werkte zo aan de toekomst, maar of die volgend seizoen weer in de Derde Klasse zal zijn, wordt steeds twijfelachtiger.

Erik Oudshoorn.

2016-11-28T20:43:07+00:00maandag 28 november 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|