Vernederd door SVW in Heerhugowaard

/, Wedstrijdverslagen/Vernederd door SVW in Heerhugowaard

Ons eerste elftal zakte zondag voor de derde keer dit seizoen finaal door de ondergrens. Na de 7-2 nederlagen tegen Vitesse ’22 en RKAV Volendam volgde in Heerhugowaard een 9-0 afstraffing tegen SVW ’27. De Walvisvaarders waren na een redelijke start de hele wedstrijd overal op het veld een stap te laat. In de tweede helft was elke aanval van SVW goed voor een doelpunt. Keeper Jos Timmer viel weinig te verwijten. Als achttienjarige moet hij voortdurend zijn achterhoede coachen en op zijn plek zetten omdat niemand anders dit doet.

De Rijp miste ook weer een paar belangrijke spelers. Tim Deitmers en Valentijn Jonk zijn nog tot na de winterstop niet inzetbaar. Menno Meijland kampt weer met een nieuwe blessure, opgelopen in het duel met HSV. Nick Visser moest in Heerhugowaard met een pijnlijke heup na een half uur afhaken.

Ons vlaggenschip speelde daardoor in de tweede helft met de op dit niveau onervaren tieners Thom Rijser, Bas Koster en Max Huider. De hele eerste helft ook met Melle Boersma. Ze deden wat ze konden, maar het is misschien nog niet eens hun leeftijd waardoor het elftal tekortschiet, eerder het feit dat we dit seizoen tegen ploegen moeten opboksen met spelers die in de jeugd meer weerstand hebben gehad. Voorbeeld: koploper HSV kwam vorige week ook met één negentienjarige speler en drie van twintig binnen de lijnen. Het pleit weer eens voor een goede begeleiding van de jeugdige selectieteams.

Nederlagen in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop waren min of meer ingecalculeerd. Dat de concurrentie onderin volop punten ging pakken, daar was niet op gerekend. Inmiddels staan OSV en Wijk aan Zee zeven punten boven De Rijp. Niets is onmogelijk, maar er moet na de winterstop wel een wondertje gebeuren wil ons vlaggenschip zich handhaven.

In het eerste half uur was er tegen SVW nog weinig aan de hand. Ricardo Stam had 1-1 op zijn schoen en Wesley Rollman zag een kopbal van de lijn gehaald. Maar kort voor rust ging het helemaal mis en vergrootte de nummer vier van de Derde Klasse B de marge tot 3-0. In de tweede helft was het binnen tien minuten 5-0. De Rijp bleef de aanval zoeken voor een eretreffer, dat wel, maar in de omschakeling werd het team van trainer Peter van der Zwaan volledig afgetroefd. Patrick Oudejans, Pascal Oudejans, Rick Schrama, Jos Schrama, om maar een paar namen te noemen, ze waren voor het doel steeds een stapje te laat waardoor hun directe tegenstander de bal eenvoudig in het net kon tikken óf koppen. Als dat niet verbetert wordt het ook op volle oorlogssterkte een moeilijk verhaal.

Na afloop zochten alle Rijpers met het schaamrood op de kaken haastig de uitgang op om de thuisreis te aanvaarden.

Erik Oudshoorn.

2016-12-05T21:12:04+00:00maandag 5 december 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|