14. JO 15-1 (C1) Herfstkampioen met Midwinterfeest!

//14. JO 15-1 (C1) Herfstkampioen met Midwinterfeest!
SV De Rijp JO 15-1 –  RKEDO JO15 -1   6  –  1

Een prima aftrap van een feestelijk weekend. De C1 had de opdracht om met een overwinning in de laatste wedstrijd van de najaarcompetitie  het herfstkampioenschap veilig te stellen.  En als je dat als koploper dan tegen de hekkensluiter mag doen, dan is er slechts één tegenstander echt te verslaan en die heet onderschatting.

De C1 kende deze ochtend wat problemen door het griepvirus wat overduidelijk zijn werk had gedaan de afgelopen week. Jur en Milan hadden een paar dagen in bed gelegen en waren na een paar koortsige dagen niet bepaald ‘okselfris’. Luuk werd vrijdagavond getroffen door de griep en haalde de wedstrijd helaas niet. Milan en Jur begonnen dus op de bank en zo was het aan de 11 fitte spelers om de RKEDO-muur te slechten. En een muur was het! RKEDO had zich voorgenomen om zich niet zonder strijd naar de slachtbank te laten leiden en koos ervoor om 10 man op eigen helft te houden om op die wijze het doel dicht te timmeren.

Maar het was slechts een kwestie van tijd. Het krachtsverschil was gewoon te groot. De C1 bracht het geduld op en liet de bal rustig rondgaan op zoek naar een opening in de muur. Het duurde 15 minuten voordat het eerste gaatje werd gevonden.  Ook deze keer kwam de oplossing van de captain van het team. Ole veroverde bal op het middenveld en wist met een slimme steekpass Cas te vinden die zeer doelgericht afrondde:1-0. Hierna was het afwachten tot het moment van de 2de goal en dat viel in de 24 ste minuut toen de ondertussen ingevallen Milan zijn griep van zich af schoot. Koortsachtig pikte hij dus alsnog zijn doelpunt mee en was iedereen blij met zijn beslissing dat hij toch zijn bed was uitgekomen:2-0 De C1 bouwde zijn voorsprong nog voor rust verder uit door een goede aanval over links waarbij Brian goed gebruik maakte van de ruimte die hij kreeg. Hij bracht Vince in stelling die met een prachtig gecurved schot zijn productieve periode weer verlengde met een week:3-0.

Na de rust was de wedstrijd na 5 minuten definitief beslist. Niki stond op de  juiste plek om een rebound af te ronden voor de 4-0 en eigenlijk had de prima leidende Twan Kamminga nu af kunnen fluiten. Er vielen echter nog twee doelpunten te noteren (de 5-0 van Milan door een mooi afstandsschot en de 6-0 door Enzo na een mooie aanval over rechts) en ook nog een strafschop. Omdat de strijd al gestreden was mocht sluitpost Mark vanuit zijn strafschopgebied overkomen om de pingel te nemen. Helaas lukte het Mark in twee keer niet om zijn collega te passeren. RKEDO wist nog een ere-treffer te produceren en zo werd de wedstrijd met 6-1 afgesloten.

Het herfstkampioenschap was een feit en op ingetogen wijze werd er een feestje gevierd.
Een speech in de middencirkel, bloemen, medailles en na een frisse douche mochten de heren aanschuiven voor een lekker welverdiend frietje. Natuurlijk waren ze wel blij maar de echte vreugde bewaren ze voor de voorjaarscompetitie. Ze hebben hun plek in de promotiepoule verdiend en gaan de strijd aan voor een plekje in de eerste klasse.

Maar een compliment is op zijn plaats! De mannen hebben zich uitstekend gerevancheerd op de onnodige nederlaag in Edam en hebben daarna 8x achter elkaar gewonnen. Op basis daarvan mogen zij zich de terechte HERFSTKAMPIOEN noemen.
Gefeliciteerd en met z’n allen op weg naar de eerste klasse!

Andreas Oerlemans

2016-12-11T23:18:38+00:00zondag 11 december 2016|Wedstrijdverslagen|