De JO15-1 en de uitstekende eerste seizoenshelft.

//De JO15-1 en de uitstekende eerste seizoenshelft.

Leuk om even terug te blikken op de eerste seizoenshelft van de JO15-1 (C1) . In tegenstelling tot de afgelopen jaren werden de drie poulewedstrijden van de bekercompetitie nu verdeeld over de eerste seizoenshelft.  De 3 bekerwedstrijden werden allemaal gewonnen met een doelsaldo van 18 voor en 1 tegen. De volgende ronde werd,  tegen niet hele sterke tegenstanders, gemakkelijk en overtuigend bereikt en de JO15-1 heeft dus met gemak zijn bekeravontuur tot in het voorjaar verlengd. We zijn nog in afwachting wie de tegenstander wordt, maar uiteraard gaan onze mannen hun best doen om zo ver mogelijk te komen. Vorig jaar wist de C1 nog twee ronden te overleven voordat het door IVV in de 16de finale werd uitgeschakeld.

Doelpunten makers in de beker : Cas 4, Milan 3, Ole 3, Niki 2, Invaller Mees van Schaik 2, Enzo 1 en 3 eigen doelpunten = 18 en natuurlijk twee clean sheets voor Mark en de verdediging.

De C1 werd in de competitie Herfstkampioen. Na een onnodige nederlaag in Edam (leve het Fris feest) werd er daarna 8 keer achter elkaar gewonnen. We zijn met onze nummer 2 (EVC , kunnen we revanche nemen) en nummer 3 (P’Steijn) uit de competitie ingedeeld in een promotie poule van de 2de klasse. We moeten pittig aan de bak om te kijken of we kunnen promoveren naar de eerste klasse. Vanuit andere competities gaan we de strijd aan met Zaandijk (30 uit 10) , oude bekende SVA (27 uit 10) en nog een tegenstander van vorig jaar Sporting Krommenie.  Voorlopig zit er nog steeds groei in dit team en zullen we zonder twijfel  gaan meedoen om de bovenste plaatsten in de competitie! In een weliswaar dubbele competitie (dus we spelen zowel uit als thuis tegen bovenstaande tegenstanders) is één nederlaag soms al funest. Het coachend duo en het team weten dus waar ze aan toe zijn en dat ze vanaf de eerste wedstrijd scherp moeten zijn

Maar nog even terugkijkend op de najaar competitie:

* Ze beëindigden de competitie met een doelsaldo van 46 voor en 11 tegen.
* Dat betekent een gemiddeld aantal doelpunten vóór van 4.6 per wedstrijd.
* We hebben ook nog een wedstrijd gespeeld tegen Purmerend ( 24-0 ) als die had meegeteld dan was het gemiddelde 6,4 geweest.
* In álle competitie- en bekerwedstrijden hebben we, op één na tegen EVC,  tot nu minimaal 3 doelpunten gescoord.
* In de competitiewedstrijden tegen ZCFC ( 4???)  en EVC (3) hebben we 7 doelpunten tegen gekregen. In de overige 8 wedstrijden hebben we dus nog maar 4 doelpunten tegen gekregen en wisten doelman en verdediging  in de competitie vier clean sheets te realiseren.
* De kracht van de C1 zit ‘m misschien wel in het feit dat veel spelers een doelpunt kunnen maken. We hebben nu 10 spelers die een keer gescoord hebben en als we de wedstrijd tegen Purmerend meetellen dan zijn het er zelfs 12.
* Doelpunten makers in de competitie waren : Milan 11, Enzo 10, Vince 7, Julian 4, Ole 4, Cas 3, Niki 3, Luuk 1, Marcus 1, Brian 1 en 1 eigen doelpunt.
* Tegen Purmerend  (24x ) scoorden Milan 6, Julian 6, Mark 3, Ole 2, Niki 2, Marcus 1, Youri 1, Brian 1, Cas 1 en Vince 1.

Tenslotte mijn complimenten aan Arjan en Danny die er een hecht team van hebben gesmeed, aan alle (groot-)ouders die elke week, in weer en wind, weer langs de lijn staan en ervoor zorgen dat er nooit gebrek aan vervoer is bij dit team. Tenslotte een compliment voor Bert voor de mooiste moeilijke woorden langs de lijn (verheug me al op meer in het voorjaar….!)

Met sportieve groet,
Andreas Oerlemans